søndag 24. februar 2013

Frøken Bollerund

Gynge!
Gynge!
Gynge til slaraffenland!
Hvem kommer der?
Der kommer herr Karaffelmann.
Han
skal gi oss saft og vann!

Gynge!
Gynge!
Gynge til sluruffenlund!
Hvem kommer der?
Der kommer frøken Bollerund.
Hun
skal gi oss boller, hun!

- André Bjerke

Frøken Hermansen tenker alltid at hun er en Frøken Bollerund. Den tjukke hyggelige  smilende gamle damen i rød rutete kjole som deler ut nystekte boller til ungene i gata.
Helt fra hun var liten har hun alltid tenkt at det er de tjukke som er snille, og de tynne som er slemme. Tjukke mennesker ser da blidere ut? Gjør de ikke det? Mulig ideen kommer fra at det stort sett alltid er de tynne som erter de tjukke og ikke omvendt? Eller at de tjukke baker mer og alltid har mer boller å dele ut? Man blir kanskje tjukkere av å bake mer boller også?

Er det lov å dele ut boller til unger nå for tiden og i framtiden? Eller er det for mye karbo? Frøken Hermansen tenker at hun gjerne kan bake med spelt og bruke stevia i steden for sukker hvis det gjør at barna får lov å ta i mot varm nystekt bakst fra hennes rødrutede forkle i framtiden.
Kan Frøken Hermansen leie to barn til å pusse sølv når hun blir eldre, slik hun selv pusset sølv for Frøken Bollerund'er da hun var liten? Eller kommer politiet og foreldrene da på døra for å sjekke om barna er nakne?

Frøken Hermansen lurer også på om hun MÅ ha en puddel for å kunne være Frøken Bollerund når hun blir gammel? Alle Frøken Bollerund'er hun kan huske fra hun var liten hadde nemlig en puddel. Og Frøken Hermansen har ikke lyst på hund akkurat nå. Og kanskje heller ikke i framtiden. Kan undulat være et alternativ? Og MÅ den i så fall da hete Pelle?

Det er sant at Frøken Hermansen liker å hekle i pastellfarger og at hun ønsker seg gyngestol i framtiden. Hun liker å bake, men hun prøver også å kutte karbo der hun kan. Det kan hende at det blir grove pizzaboller hun deler ut i steden, for å ikke få sinte foreldre etter seg, og det kan hende at hun ikke vil ha så mye sølv i framtiden allikevel fordi hun har solgt det for å kjøpe seg ny laptop.

Er det lov å leie barn for å støvsuge og rydde kjellerbod da? Uten at noen må komme og sjekke om de er nakne?

Gynge, gynge, gynge til Sluruffenlund.  Hvem kommer der? Der kommer Frøken Hermansen. Hun skal gi oss pizzaboller med speltmel hun!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar