onsdag 13. april 2016

På cruise med fine Fjordline !

Foto: Fjordline
Frøken Hermansen og kjæresten har vært på Latinocruise med Fjordline. Latinocruiset har de siste årene vært arrangert årlig eller to ganger årlig, og er for de som elsker å danse salsa og latinske dansestiler.
Man kan betale for workshops med kjempebra instruktører fra de største danseskolene, denne gangen Salsakompaniet. Så er det liveband og dans om kvelden. Siden Frøken Hermansen og kjæresten elsker å danse cubansk salsa og holder på å lære bachata og litt kizomba, så MÅTTE man bare bli med denne gangen. Og ALT svarte til forventningene og mer enn det! Dette må gjentas!

Båten går fra Langesund til Hirtshals til Stavanger til Bergen til Stavanger til Hirtshals til Langesund. Turen tok rett i underkant av to døgn.  Frøken Hermansen hadde ikke hørt så mye om Fjordline før, sannsynligvis fordi båten ikke seiler fra Oslo, men hun skal ærlig innrømme at hun ble både veldig positivt overrasket og litt helfrelst.


Foto:Fjordline
MS Stavangerfjord er et veldig nytt, og veldig fint og moderne cruiseskip med alt man trenger ombord. Flere restauranter, cafe, konferanserom, taxfree, pianobar, lekerom for barn, fjordlounge der livemusikk og dans foregår, bar/cafe på soldekket, bingo, og nok med sitteplasser rundt omkring hvis man vil ta seg en kaffe elller øl, eller bare se på utsikten. Det beste er at ALT som skjer, foregår på Dekk 7 ( bortsett fra taxfreebutikken en trapp ned, men veldig godt skiltet) ! Man kan ikke gå seg bort. Leter man etter kjæresten så er han enten der eller der. Skal man spise middag er alt bakover i båten. Skal man danse om kvelden går man forover. Fantastisk enkelt og oversiktlig!

Foto:Fjordline
Foto:Fjordline
Utsikt fra lugarvindu

Frøken Hermansen og kjæresten hadde Mini Luxe lugar. Oppgradering kostet bare 600 mer enn den vanlige innvendige lugaren for hele turen. Lugaren har dobbeltseng, tv, kjøleskap og vindu. Og bonusen i lugaren syns Frøken Hermansen var at vinduet deres var FORAN på båten. kjempekult! Altså ser man det samme som kapteinen når man ser ut av vinduet. Rett framover. Og utsikten er upåklagelig!

Foto: Ole Musken-Palookaville
Enten det er solnedgangen i Stavanger eller på vei inn en fjord. Senga var god, badet var nytt og fint, det var mer enn nok håndklær, mer enn nok toalettpapir, og selv om det sto at Mini Luxe lugar på dette dekket  kunne ha litt støy fra diskoteket, så var det ikke plagsomt, men mer sånn " Å! Nå har salsaen begynt! Vi må gå!Foto:Fjordline
Når det ikke er Latinocruise så har Fjordline et eget showteam som underholder :-)
Båten gikk fra Langesund fredag kl 14.30 til Hirtshals, og over natta til Stavanger. Frøken Hermansen åpnet rullegardinen før frokost etter at båten hadde forlatt Stavanger, og sa til kjæresten at " Herreminjuledag! Du må se! Se hvor vakkert Norge er! " Og så fikk hun litt lyst til å synge nasjonalsangen. Etter noen timer med dansekurs ankom båten Bergen hvor den gikk igjen ikke lenge etterpå. Og der kom høydepunktet!I sola på dekk med salsamusikk og vårfølelse åpenbarte snøkledde fjell og vakre fjorder seg.

Solnedgang Hirtshals
Solnedgang Stavanger
Se bilder nederst.
Frøken Hermansen er sånn litt i ett med naturen og føler veldig sterkt når noe er vakkert. Hun vandrer rundt og tar bilder og bare ser og ser. Hun visste at Hurtigruta er en vakker båttur, men har aldri tenkt på at det også var vakkert SØR for Bergen. Ikke der hvor danskebåten kjører liksom. Med DER tok hun feil. Danskebåten passerer like vakre fjell og fjorder, og Fjordline skaffet til og med sol nesten hele veien!


Bergen og kjæresten
Prisene på båten er i danske kroner, og prisnivået er ikke gæli. I kafeen får man en tallerken med buffet-middag for 115 DKK. En flaske vann koster 8 DKK i taxfreen. Det går jo med litt vann når man er på dansekurs! Prisen på øl og vin var heller ikke ille, og bestiller man buffet-middag har man vin og øl inkludert.

Frøken Hermansen tør påstå at dersom København ikke er grunnen til at du reiser med DFDS og Kiel ikke er grunnen til at du reiser med Color Line, og man kommer seg greit til Langesund, så VELG FJORDLINE.

Om du skal på bilferie, så ta båten fra Langesund til Bergen, og få med Hirtshals og taxfree på veien!

Om du bare skal til Bergen og vil ha litt forandring, så ta den da også :-)

Og om du vil til Preikestolen kan du ta båten fra Langesund til Stavanger, gå av der, komme deg til Preikestolen, og så komme deg på båten igjen på kvelden før den går videre til Hirtshals igjen!

Båten har riktignok ikke badeland og kanskje ikke alle barne-aktivitetene, men for oss som ikke trenger alt det var det en utrolig fin tur. Som en Mini Hurtigruta kombinert med partybåt og cruiseskip-følelse.
Anbefales både med og uten latinomusikk!

Skikkelig cruiseferie


Skikkelig cruiseferie


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar