mandag 25. februar 2013

Frøken Hermansens første krim...

Frøken Hermansen skriver krimbok. Hun har skrevet en hel side og er kjempespent på hva som skal skje videre i boka. Hun har liksom ikke skrevet hele historien enda, men håper at resten av historien kommer av seg selv. Mord, mysterier, ekle mennesker.  Hun har tenkt at denne boka skal bli en av de som står i bestselgerhylla på Narvesen. Den skal være kald og grusom, og ikke ende bra. Det er det eneste hun vet. Boka heter "Laila-Gunn". Eller " Pelle er taus"


Laila-Gunn er en av de glemte. Hun bor i en blokkleilighet i fjerde etasje. Hun smiler aldri. Hun har mørke tanker, og holder seg mest for seg selv. Hun har vært lite ute etter den dagen da alt skjedde. Den dagen Trygve ble borte. Hun har saueskinnstøfler som hun går med hver dag fordi Halvorsen i tredje etasje aldri har varmen på. Det er alltid kaldt hos Laila-Gunn. Hun har en fugl i bur som heter Pelle og er helt taus. Hun har en blå boblejakke og en strikkelue som hun drar godt ned i øynene når hun skal i postkassa eller i butikken. Hun går alltid ut på dagtid når naboene er på jobb, for hun har ingen interesse av å hilse på folk hun har sett mange ganger over mange år, men som hun ikke kjenner. Hun vet at de snakker om henne. Hun bryr seg ikke.

Laila -Gunn har en fryseboks i boden. Der har hun to kilo kyllingfilet, en halvspist boks med Hennig Olsen vaniljeis, og en pakke svinekoteletter. Under pakken med svinekoteletter ligger en pose med en avkappet finger. Den var Trygves. Laila-Gunn ler høyt for seg selv hver gang hun ser den.


Frøken Hermansen aner ikke hva som kommer etterpå. Eller før. Men gleder seg veldig til å finne ut hvor fingeren kom fra. Frøken Hermansen er ingen forfatter. Frøken Hermansen har ingen historie å fortelle. Det eneste hun har er en frossen finger. I fryseren. Som hun ikke aner hvordan havnet der.

Det kan derfor ta litt tid før denne boka havner i hylla på Narvesen :-)


2 kommentarer:

  1. Gleder meg til boka kommer! Kommer den snart? Jeg trenger ny krimbok til ferien (som starter om 2 1/2 dag... hvordan ligger du an?) ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. hehe.. Takk for det :-) Den er nok ikke ferdig så fort tror jeg. Kanskje ikke til neste ferie heller? God sommer!

      Slett