torsdag 28. mars 2013

Å gå på ski eller ikke gå på ski....


Nypebaby opp ned
Hver helg hele vinteren har Frøken Hermansen våknet med dårlig samvittighet for at hun ikke har gått på ski. Og hver helg har Frøken Hermansen ikke hatt lyst til å gå på ski. Hun har pusset opp leilighet, skrevet blogg, tatt bilder, redigert dem, slappet av, ryddet til loppemarked, og sett på tv. Hun har ikke en eneste gang hatt lyst til å gå på ski. Men har allikevel våknet, sett ut på vinteren og hatt dårlig samvittighet for at hun ikke har hatt lyst til å gå på ski.
Joda, hadde hun vært på en hytte på fjellet så skulle hun gått på ski. Eller om hun hadde hatt lyst til å gå på ski. så skulle hun gått på ski. Hun har nesten nye ski i kjelleren, og både sko og staver som passer. De går ikke ut på dato.


Bogerud senter blomster
Frøken Hermansen har lært at man SKAL ha dårlig samvittighet for å ikke gå på ski. Når det nærmer seg vår stresser hun med tanken på den skituren hun burde ta før våren kommer, selv om hun ikke har lyst til å ta den. Frøken Hermansen lurer på om hun innerst inne ikke er norsk. Hun har noen veldig svarte krøllete tjukke hår midt oppi hodet, og hun liker salsa og reggaemusikk bedre enn norsk musikk. Hun syns kjøttkaker er kjedelig, og har veldig lyst til å ta en måneds husmorferie helt alene på en strand på en liten øy i Hellas,  og bare ligge under et oliventre og skrive boken som skal bli en bestseller i Narvesenhylla. Hun vil ikke ha med seg telefon. Kun et kamera med ekstra batteri, et håndkle, en husmorbadedrakt som dekker kjærlighetshåndtakene som har kommet i vinter fordi hun ikke har gått på ski, og en solkrem. Når noen lurer på hvorfor hun ikke ringer og forteller hvordan hun har det på den lille øya i Hellas, så vil hun si: No news is good news!


Kjærlighet i tre
Frøken Hermansen har bestemt seg for at en gang i livet skal hun gjøre akkurat dette. Men først må hennes sønn bli voksen og klare seg selv, og hun må spare nok penger til å ta lenger ferie, og hun må finne på noe å skrive bok om. Frøken Hermansen liker tanken på at hun kanskje egentlig ikke er norsk. Det gjør det lettere å ikke få dårlig samvittighet for at hun ikke har lyst til å gå på ski. Når hennes mor spør om hun ikke vil gå på ski før snøen forsvinner så kan hun si: Det er sånt som dere nordmenn gjør. Jeg foretrekker å plukke oliven eller å snorkle. Eller å selge frukten min på markedet. Frøken Hermansen lurer på om hun kan være fra Cuba.
I hvert fall så begynner rompa å riste når hun hører salsamusikk. Hun lurer på om hun er laget for å vugge fra side til side i steden for å gå rett framover på ski?

Frøken Hermansen har dårlig samvittighet for at hun ikke har matet småfuglene i vinter, og lurer på om noen av dem er døde? Hun har dårlig samvittighet for å ikke få besøkt venninner hun ikke har sett på lenge, og for å være dårlig på å svare på mail eller sende postkort. Hun har dårlig samvittighet for at hun ikke vasker huset en gang i uka, og for at hun ikke er så mye på Facebook som hun burde i disse dager. Hun har dårlig samvittighet for å trives så godt alene hjemme og for å ikke ha store behov for å finne på ting hver helg. Hun har dårlig samvittighet for at hun lar tenåringen spille playstation litt for mye, og for at hun aldri har vært i Bergen. Men hun har vært på Filippinene og langt inne i jungelen på Borneo. Hun har ikke vært i Tromsø heller, men har vært på motorsykkeltur og sittet i sidevogna i mange mange mil i Øst Tyrkia, og sett ting veldig mange aldri kommer til å få se.

Frøken Hermansen vil ikke gå på ski i år. Basta bom. Og hun har mest dårlig samvittighet for at hun ikke har nok dårlig samvittighet for at hun ikke har lyst til å gå på ski.

Nå er det heldigvis snart vår! :-)

Gåsunger ved RustadsagaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar