søndag 17. mars 2013

Bukse A, F og G

Frøken Hermansen er håpløs. Hun bare ser det ikke selv.
Hun har kjøpt tre nye bukser til venteskapet. Hun har fobi mot å prøve bukser i butikk og handler derfor kun på postordre. Resultatet denne gangen ble tre nye bukser i ventehaugen. En dritfin en som løfter rompa og holder inn magen og som sikkert kommer til å passe om tre uker. Med litt mindre vann i kroppen, og den treningen hun nå skal begynne med i tillegg til at hun har lagt om kostholdet fra og med i dag. ( Egentlig i går, men hun røyk på fem seigmenn og fire pops og bittelitt potetgull som hun måtte få ut av huset først. Frøken Hermansen hater å kaste mat)

Frøken Hermansen nekter å gå opp i buksestørrelse mentalt. Og bestiller derfor bukser i den størrelsen hun mentalt bruker. Hvilket fører til at hun snart må investere i et nytt venteskap som hun ikke er helt sikker på hvor hun skal plassere. De to andre buksene hun kjøpte kommer nok ikke til å passe på en god stund, men fy søren så kule de blir den dagen de passer. Også så billige de var. Satt ned fra 799,- til 150,- per bukse så Frøken Hermansen kunne jo ikke la være å kjøpe dem. Frøken Hermansen blir litt glad av å tenke på at hun nå begynner å få ganske store verdier liggende i buksehylla i venteskapet.
Og glad for at hun snart har bukser for resten av livet. Nye, ubrukte bukser.
Hun har regnet ut og erfart fra tidligere at 5 kilo ned er en buksestørrelse. Altså er det bukse A, F og G som vil passe først. Disse ligger nå på toppen i haugen.
I går lastet Frøken Hermansen ned Nike treningsapp til telefonen sin http://www.nike.com/us/en_us/c/womens-training/apps/nike-training-club, og også MyFitnessPal http://www.myfitnesspal.com/  My Fitness Pal forteller henne at dersom hun vil gå ned en kilo i uken så må hun spise 1270 kalorier med fornuftig mat hver dag. Hun klarte det helt fint i går, bortsett fra de greiene hun måtte spise for å få det ut av huset. Appen teller kalorier ettersom hvilke måltider hun legger inn at hun har spist og man kan også legge inn trening og fysisk aktivitet. Trener man så får man noen flere kalorier å gå på den dagen. Hun syns faktisk det er en veldig kul app.

Nike teningsapp gir ut treningsprogrammer til treningsglade i alle varianter. Treningsglad føles ikke helt riktig for Frøken Hermansen på søndag morgen, men hun gleder seg til å BLI treningsglad igjen, for hun HAR vært det før. Hun kan egentlig veldig mye om trening og kosthold, og trenger ikke lære noe mer. Hun må bare GJØRE. Hun har brukt timer hver måned på å lese Shape Up og I Form, og ligget på sofaen og blitt feitere og feitere. Helt til hun en dag leste på internett at " Pass på så du ikke blir en av de som kan alt og vet alt men ikke gjør noen ting". Da sa hun opp abonnement på begge blader, ga bort alle hun hadde til en venninne som også liker bedre å lese om trening enn å gjøre selv, og bestemte seg for at den tiden hun hadde brukt på å lese heretter skulle brukes på trening. Hun har spart opp ganske mye tid de siste par månedene som hun nå skal begynne å ta av.
Frøken Hermansen gikk for nybegynnerprogram fra Nike fordi der var det en enklere versjon av Planken. Hun HATER planken. Det finnes ingen treningsøvelse hun hater mer enn planken. Programmet kan også gjøres hjemme så det skal nok bli bra.

Så er spørsmålet. Er trening hjemme godkjent trening? Eller må hun gjøre øvelsene på treningsrommet på jobben for at noen skal skjønne at hun trener? Frøken Hermansen tenker at treningsrommet jo er fint, og hun kan ha kul musikk, og hun kan dusje etterpå og komme våt i håret på kontoret så folk SER at hun har trent. Hjemme blir det liksom litt mer sånn " jeg dreiv og styra litt hjemme med noen øvelser, men skjønner ikke hvorfor jeg ikke ble støl" Og folk vil si: Skal du ikke trene snart igjen?

5 kilo ned. En buksestørrelse. Lurer på om det er bedre å henge bukse A, F og G over en stol siden de kommer til å passe ganske snart?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar