onsdag 6. mars 2013

Frøken Hermansen på økonomikursFrøken Hermansen har meldt seg på økonomikurs. www.pengekabalen.no Sammen med sin mor og sin tante skal hun tilbringe tre mandagskvelder med å lære om sin egen økonomi og om hvordan hun kan styre den best mulig, samt om boliglån og pensjon og sparing. Hun skal lære å lage et ordentlig budsjett og om hvordan man kan prute på hvitevarer. Kurset er gratis og holdes av hyggelige økonomiutdannede mennesker i menigheten som gir av sin fritid for å lære folk om økonomi slik at vi slipper å havne på Luksusfellen.

Frøken Hermansen og hennes vakre mor kommer inn i et hyggelig lokale med smilende hyggelige mennesker, Det står kaffe og te i alle varianter på et bord, samt oppskårede appelsinbåter og kjeks. Så ankommer hennes elegante tante, datter av Dronningmoren som hennes mormor ble kalt.  Frøken Hermansen tenker at hun burde skiftet til en annen genser for å se litt mer ryddig og økonomisk ut. Bluse kanskje?

Dette skal bli riktig hyggelig. Det ligger en perm på hvert bord med alle plansjer som skal gås gjennom første kurskveld, og frøken Hermansen tenker at hun sikkert kan mye om dette, men at det sikkert er noe nyttig å lære allikevel. Han som skal lære oss om budsjettet vi skal få i lekse og sette opp før neste mandag er en hyggelig mann i dress som har behagelig og akkurat passe høy stemme så alle får med seg hva som blir sagt.

Frøken Hermansen ser seg rundt og tenker at det er veldig hyggelig å gå på kurs. Hun lurer på om de har sjekket likningen til alle som har meldt seg på sånn at de vet hvem som er de største shopperne, eller de som har mest behov for å virkelig spare og tjene penger. Eller om de vet like lite om alle som det hun vet.

Dressen forteller at det er mange småting man bruker unødvendig mye penger på, som å kjøpe seg cafe latte hver dag på vei til jobb, og at dette kanskje blir helt opp i 7-8000 kroner i året. Frøken Hermansen biter seg i leppa og får lyst til å rope ut at de aldri må slutte å kjøpe cafe latte fordi Frøken Hermansen da vil miste jobben som er på serviceavdelingen der de selger så innmari mye kaffemaskiner.... www.primulator.no
Men det passer seg ikke helt å rope det ut akkurat da.

Heeeeeeeyyyyyy!! Frøken Hermansen har aldri visst at man MÅ ha en egen regningskonto uten visakort for å overleve. Men søren heller, det er jo ganske smart. Og at hele lønna skal gå inn der til sparing og andre ting man kan trenge dem til. Og at dersom man går tom for penger etter å ha overført matbudsjettet til brukskontoen, så får man ikke mer! Jøss, så smart. Man kan ikke bare overføre resten av pengene fra lønna som nå står på regningskontoen selv om regningene er betalt, fordi at de pengene skal brukes til sparing og til å lage en bufferkonto som kun skal brukes når vaskemaskinen, oppvaskmaskinen og tv'en ryker på en gang. Frøken Hermansen har lyst til å fortelle den hyggelige mannen at hun HAR prøvd å lage et budsjett hjemme, men at hun ikke har klart å følge det helt, og at hun HAR 1000 kroner på en sparekonto som hun har skjult i nettbanken for at hun skal slippe å se at de er der. Så kanskje det blir 2000 etter hvert.

Frøken Hermansen drikker Lipton Refresh te med sitron og tenker at de som går i menighetene til vanlig er heldige hvis de får så god te hver gang. Så prater hun litt med sin mor og tante om hvorvidt det lønner seg mest å betale inn ekstra skatt hver måned for å få igjen mer en gang i året, eller å sette det samme beløpet på en konto med grei rente... Og blir ikke helt enig med seg selv for det er alltid kult å kunne si at Yessssssss! Fikk igjen på skatten i år også... framfor å si... Jeg har 6000 på sparekonto...

Frøken Hermansen ser ut av budsjetteksempelet på tavlen at dersom man bruker mer penger enn man har så blir summene i budsjettet røde. Og at dersom man bruker MINDRE enn man tjener så blir det en sydentur for 30 000 en gang i året. Hun bestemmer seg for å gå for det siste alternativet når budsjettet skal settes opp hjemme til neste gang. Hun gleder seg til å reise til Syden.

Mannen sier at man må huske å føre opp ALL gjeld, OG å betale den, og Frøken Hermansen tenker på gulvet hun egentlig har lånt av sin mor og far men som vil bli hennes når hun har skrevet det opp i budsjettet og betalt ned det røde tallet.

Hyggelig lokale, flinke folk, deilig te.
Frøken Hermansen har det riktig så hyggelig på økonomikurs.

Frøken Hermansen anbefaler alle som trenger litt tips eller hjelp, eller bare gode ideer til å få en ryddig økonomi å gå inn på www.pengekabalen.no og melde seg på neste kurs hvis det blir noe.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar