søndag 10. mars 2013

Life is not measured by the breaths we take....Frøken Hermansen har en wallsticker på kjøkkenet. Der står det:

Life is not measured by the breaths we take,
but by the moments that take our breath away

Hun leste den om igjen og om igjen da hun lagde te i dag tidlig, og ble stadig mer forundret over dette fantastiske budskapet. Hun har lært hvordan man leser noe om igjen og om igjen, for å tømme det helt for mening. Sier man for eksempel ordet "bord" nok ganger etter hverandre så er det ikke lenge før det høres helt tomt og rart ut og man glemmer hva et bord egentlig er.

Frøken Hermansen syns det er helt dust at livet skal måles etter hvor mange ganger man ikke får puste. Hun har opplevd det selv i pollensesongen på joggetur i oppoverbakke fra Østensjøvannet... selv om hun aldri har fått påvist noen pollenallergi. Muligens fordi frøken Hermansen ikke er verdens beste jogger, men hun HAR vært bedre enn hun er i dag 10.mars 2013.  Og hun husker veldig godt at det var veldig ubehagelig å stoppe i bakken og hive etter pusten og føle at lungene ikke er store nok og at luften bare ikke kommer så langt ned som den må for at man skal kunne overleve.

Hun har også hatt lungebetennelse. Og husker veldig godt at hun gikk med barnevogn til barnehagen da hennes sønn var to år, og at hvert skritt føltes som en mil, og at hun følte seg som en gammel syk dame på 90 år med rullator som går fra stua til kjøkkenet på 45 minutter. Lungebetennelse gjør VONDT, og det er IKKE det hun har lyst til å måle verdien av livet sitt etter.

Hun har sett mange med astmaspray som ville dødd uten den, og hørt om folk som holdt på å drukne, som sa at følelsen av å være under vann, ikke komme seg opp igjen, og ikke få puste var helt forferdelig.

Life is measured by the moments that take our breath away! For noe tull, tenker Frøken Hermansen. Vi kan vel ikke måle verdien av livet etter hvor syke eller uheldige vi er, syns hun. Og akkurat i dag skjønner hun ikke helt hvorfor hun hang denne på veggen. Det burde stått " Life is not measured by the breaths we take, but by the moments when we get happy tears in Our eyes" ??? Eller noe sånt? Noe som ikke kan misforstås så veldig i hvert fall.

"Always kiss me goodnight" står det på soveromsveggen. Et symbol på det perfekte forholdet som ikke har vært enda. Der Frøken Hermansen har en idè om at man ALLTID skal kysse hverandre godnatt uansett hva som skjer, fordi man aldri vet hvem som våkner i morgen. Kunne jo hende at noen ikke fikk puste og døde, og at verdien av livet deres ble målt etter hvor mange ganger man ikke fikk inn luft. Akkurat som om Frøken Hermansen noen gang har møtt en mann som har kysset henne godnatt uansett hvor sint han var. Haha! Eller sov han kanskje på sofaen i steden for? Eller var bare sint, også da han sto opp dagen etter? Og hun kunne ikke dy seg men måtte si: Er det ikke slitsomt å være så sint mens du sover? Du vet at det er litt bortkastet, for jeg sov jeg også, så jeg så ikke en gang hvor sint du var?
"Always kiss me goodnight" Nei takk... Ikke hvis du har vært skikkelig på fylla heller. Men du kan få en klem hvis du har vært snill gutt....

Frøken Hermansen har vært på nettet og shoppet. Nye wallstickers.
På kjøkkenet skal det stå en oppskrift på vafler. Den er vanskelig å misforstå.  Og på soverommet skal det stå " Soveværelse" Enkelt og greit og itte no' tull.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar