lørdag 18. mai 2013

Frøken Hermansen er på diett...Frøken Hermansen liker egentlig ikke slankekurer og dietter, og har prøvd over lang tid å finne ut hva hun skal spise og hvor mye, og hva hun ikke skal spise, sånn at hun blir fin i bikini. Men så blir hun så frustrert at hun heller spiser akkurat det motsatte og i helt feil mengder.
Derfor er hun på diett... igjen... og DETTE skal bli den siste. Frøken Hermansen har allerede gått ned 5 kilo og skal gjennom både fase 1, 2, 3 og fase 4 som er resten av livet. Hun gleder seg til fase 4.
Hun ser for seg løpetur rundt Nøklevann og at hun sitter lykkelig på jobb og gnager på stangselleri. I Frøken Hermansens hode er hun veldig lykkelig i fasen "resten av livet" og hun gleder seg til alle de nye Nike skoene hun ser i sitt tykke hode, og at hun skal bruke alle de 13 olabuksene i venteskapet.

Frøken Hermansen får et desperat behov for å bake når hun er på diett. Hun vet ikke hvor det kommer fra, og burde sikkert ikke nærme seg kjøkkenet, men hittil mens hun har gått ned 5 kilo har hun bakt pizzaboller, sjokoladekake, hjemmebakt brød og sist i dag masse cake pops som tok flere timer. Uten å smake på noe av det. Bortsett fra at hun slikket av en dråpe glasur fra fingeren ved et uhell men det var det ingen som så. Hellstrøm ville sendt henne rett hjem hvis han hadde visst at hun serverer ting hun ikke har smakt på selv, så heldigvis er hun hjemme allerede når hun baker. Det er ikke noe annet hjem å sende henne til. Og Hellstrøm kan smake på sjokoladekaka til Frøken Hermansen før han uttaler seg. Det er den kaka ALLE liker! Samme oppskrift som alltid. Han vet ikke hva han snakker om. Hun TRENGER ikke å smake!
Enten er dette behovet for å bake en trang til å overbevise seg selv om at hun klarer å la være å spise ting hun ikke skal ha, eller så er det et dypt ønske fra underbevisstheten om at de rundt henne skal få kose seg når hun ikke kan, fordi det er så synd på henne som ikke kan spise kake akkurat nå.
Og heller ikke så mye i framtiden. For dette er ingen diett. Det er en livsstilsendring har hun lært.

Frøken Hermansen leser også masse Fedon Lindberg www.fedon.no  kokebøker når hun er på diett. Hun tror det er fordi hun vil lære hva hun skal spise og ha alle oppskriftene i hodet når hun skal begynne å spise mat igjen. Frøken Hermansen lager taco, pizza, pølser, burgere, og serverer sin sønn potetgull med dip og andre gode saker uten at det plager henne. ( Han får hverdagsmat på hverdager. Bare så det er sagt. Makrell i tomat og melk og sanasol!)
Frøken Hermansen har ingen behov for noe som helst ekstra når hun holder på med livsstilsendring. Hun spiser maten sin og steker og koker grønnsaker i det vide og det brede uten å klage.
Kari Jaquesson burde være stolt over hvor mye grønnsaker hun får i seg på en dag for dette er Frøken Hermansens nye start.

Frøken Hermansen lurer på om hun blir mindre sjarmerende når hun ser bra ut i bikini? Hun tror ikke det.
Det er litt søtt å gnage på stangselleri. Og fire mandler. Og hun skal komme joggende ut av skogen og gi blaffen i om hun svetter. Hun skal tøye ut ved trestokker og benker og se skikkelig sporty ut i rosa sko og hestehale.
Like sjarmerende som alltid. Bare i fase fire. Resten av livet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar