torsdag 9. mai 2013

The Good Wife Guide...

Frøken Hermansen ønsket seg lenge The Good Wife guide ( 19 rules for keeping a happy husband), før hun fikk den i gave. Hun syns likestillingen har gått for langt og at nå er det på tide at damer får bli damer igjen, og menn får bli menn. Det betyr selvfølgelig da at Frøken Hermansens fremtidige ektemann eller samboer må være økonomisk rustet til å la henne være hjemme og lage stek, bake og stryke skjorter.

Boken sier:

En manns hjem er han slott, og derfor skal han behandles som en konge. Når han kommer hjem fra jobb etter 8 timers hardt arbeid er det helt på sin plass at han skal skjemmes bort av deg for at han skal se hvor mye du setter pris på hans arbeid.
Her er Frøken Hermansen helt enig. HVIS kona er hjemme på fulltid. Og barna er på skolen.

Akkurat som det ville være utenkelig å servere gjester ferdigmat eller rester fra i går, så fortjener mannen i ditt liv heller ikke dette. Gi ham et godt hjemmelaget måltid hver dag og nyt øyeblikket når han ber om porsjon nummer to. Ehhh.... Joda, sikkert koselig at han vil ha mer. Er ikke grandis lov heller?

Det er viktig når mannen kommer hjem at du ikke ser sliten ut, men bruker litt tid på å spraye håret, legge sminke, og ta på deg stilige klær som fremhever figuren sånn at du ser best mulig ut. Frøken Hermansen er usikker her da hun er redd mannen da vil kaste seg over henne midt i matlagingen fordi hun da blir FOR pen.

Pass på at huset er skinnende rent og ryddig når mannen i ditt liv kommer hjem. Legg vekk rot og nystrøkede klær. Ehh... Nystrøkede klær? Dette får henne til å tenke på en bryllupsquiz i en venninnes bryllup der paret ble spurt om hvem som stryker klær, og brudgommen svarte at: Det gjør vi ikke. Vi henger det opp vått.

Når din mann kommer hjem, møt ham i døren, ta frakken hans og vis ham til hans favorittstol. Gi ham slåbrokken, en martini, avisen og masser skuldrene hans hvis han er sliten, før du serverer middag. Tja... Skal definitivt prøves i framtiden hvis Frøken Hermansen blir gift for tredje gang.

Når han kommer hjem, så SMIL. Han skal vite at det at han kommer hjem er høydepunktet i din dag.

Hvis din mann blir forsinket når han spiller golf og glemmer å ringe, så for all del ikke la ham føle seg verre ved å kjefte på ham for det. Kun elefanter glemmer aldri. Ehhh... Sms?

Under middagen, fyll din ektefelles tallerken med porsjon nummer to før han ber om det. Når det gjelder din egen tallerken, husk å ikke spise for mye. Selv om du har brukt lang tid på desserten så gjør den deg ingen tjenester og legger seg kun på siden... Ååååååå!!! Er det DER Frøken Hermansen gjorde feil? Lagt seg litt foran også visst...

Spør ham hvordan dagen hans var, ikke plag han med dine bekymringer, husk at han har nok å tenke på fra før. Og hvis han er frustrert og har mye å tenke på er det din jobb å lytte. Frøken Hermansen er god til å prate også.

Vær i godt humør og delta i konversasjon om verdenshendelser og det din mann finner interessant. Ikke ha for sterke meninger om ting da en kone alltid skal støtte sin man uansett hva han mener. Oi. Den blir tøff siden Frøken Hermansen alltid har rett i alt...

Siden han har jobbet for sin krevende arbeidsgiver hele dagen, la ham være sjefen hjemme. la ham velge tv-programmer og hva han vil ha til kveldsmat. Skarru ha nugatti eller kaviar? Blir det ikke noe Grey's anatomy da?

Husk å be barna bruke "stillestemmen" når far kommer hjem da han ellers kan bli sliten.
Du bør også kjemme håret deres og sørge for at de er rene og pene når far kommer.

Husk at din mann er sliten og at det er din jobb å stelle og legge barna på en effektiv organisert hyggelig måte.

Ikke plag din mann med dine egne problemer eller barnas problemer som at lille Jimmy strøk på stavetesten. Det er mye bedre om du takler dette på egenhånd så din mann kan bekymre seg for viktigere ting.

Fortell ham daglig hvor kjekk han er, le av vitsene hans, og skryt av arbeidet hans. Hvem vet? Kanskje det vil føre til litt romantikk?


En mann har få behov, og ber ikke om mye. Det burde derfor være en glede å sette hans behov foran dine egne, og forvent ikke takk eller positive tilbakemeldinger for det du gjør. Det er jobben din å gjøre så han føler seg spesiell.

Hvis din mann ber deg ta på deg noe mer komfortabelt, så betyr det ikke den lange flanells-nattkjolen, men en neglisje som lar deg være en gudommelig fristerinne i de få minuttene det varer før han sovner. (???)Når han sover søtt kan du stå opp igjen og gjøre klar deigen til i morgen tidlig, før du legger deg tidlig for å være uthvilt, så du kan stå opp tidlig, og din ektemann våkner til lukten av nytraktet kaffe.

Frøken Hermansens konklusjon. Mannen vil ha mat, ryddig hus, tv, martini, få være i fred, få høre hvor kjekk han er, en elskerinne og ingen barn. Altså har tidene ikke forandret seg så mye allikevel?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar