søndag 23. juni 2013

Reiseråd for Ryanair :-)Frøken Hermansen elsker Ryanair. Etter mange reiser fram og tilbake til London har hun lært seg å pakke smart, og å pakke lite.

-Book tidlig. Billig billig! Hopp lett over alle tilleggsvalg dersom du ikke trenger leiebil, hotell, koffert, reiseforsikring eller innsjekket baggasje. Tar litt tid å klikke nei på alt når du booker, men prismessig veldig verdt det.

-Lær deg å pakke i weekendbag på max 10 kilo. På fulle avganger er det j.... fullt av kofferter i baggasjehyllene så det er ALLTID lettere å stappe inn en bag. Uansett er du jo først inn i flyet og får ikke problemer med dette. Clas Ohlson har fantastiske reiseflaskesett for 59,- kr til pakking av toalettsaker. Point Ankomst på Rygge selger både øyesminkefjerner-pads og intimservietter. I tillegg til neglefiler der det står " I love not camping" Frøken Hermansen ønsker seg en sånn.

- Husk å sjekke inn på nett med passet ditt før avreise, og ha med boardingkort på flyplassen. Ellers blir det dyrt. Veldig dyrt hvis de skal skrive ut nytt for deg. Og ikke gift deg og bytt navn etter at du har booket billett. Da er det billigst å hete det samme helt til du har reist.

-IKKE tro at du får ha håndveske eller en passveske eller noe som helst utenom den ene håndbagasjen du har med deg. ALT må pakkes i den. Kun en pose taxfreevarer får du ha i tillegg men det gidder vi vel ikke handle på vei ut av landet?

- Møt opp tidlig hvis du ikke har reservert plass. da kan du faktisk velge nesten helt selv hvor du vil sitte i flyet. Veldig få betaler for å booke sete på forhånd. Møt opp tidlig uansett da Ryanair elsker å ta av før tiden for å komme fort fram så de kan spille trompet-fanfaren som sier at de har klart å lande før oppsatt landingstid denne gangen også. Johooooooo! 30 min mer å bruke i London! Eller hvor du nå skal.

-Ha med kort! Ikke cash! Det er veldig moderne for tiden å ikke akseptere kontanter ombord når du handler!

- Seterad 1-8 pleier å være sperret hvis flyet ikke er fullt. For å spare drivstoff tror Frøken Hermansen?

-Har du problemer med at du må ha røykepause når du flyr, så selger de nikotingreier ombord. Siden Frøken Hermansen ikke røyker så husker hun ikke om det var tyggis eller røyk som ikke skulle tennes på.

-Kafeen ombord ( flyvertinnene) selger pizza og burger og andre godsaker ombord så du trenger ikke ha med matpakke.

-Du får kjøpt både taxfree varer og skrapelodd, og selv om det ikke vises film ombord når du skal til London er det mer enn nok annonsering av både mat, taxfree, skrapelodd og billetter til Stansted Express hvis du trenger togbilletter. PS! Er dere to voksne som reiser sammen så er det ofte billigere å kjøpe togbilletten på nettet på forhånd. Sjekk priser før du drar.

- På Rygge/Torp får man opp Go to Gate først, og deretter Boarding fordi flyet ofte har stått litt i Oslo på forhånd. Det går ganske kjapt og greit egentlig. Alle ombord, og flyet klart til å dra en halv time for tidlig hvis det ikke er for familien med tre unger som ventet så lenge de kunne, og kommer drassende med bleier og bagasje mens andre Ryanair reisevante har sittet og ventet i 20 min. Dette fører da til at flyet ikke klarer å gå før fem minutter før oppsatt avgangstid. Fader heller!

-I London, vær obs når det står Go to Gate, og GÅ til gaten med en gang gatenummer kommer opp. Rett etterpå står det nemlig ofte boarding, avhengig av hvor mye tid flyet har fra det kommer inn. Og når det står Boarding, så betyr det: still deg i kø, ikke gå ombord, for når Boarding kommer opp så har flyet ofte ikke parkert ved gate enda. Det kommer inn og parkerer når damen ved gaten har begynt å rive i boardingkortene allerede. MEN det går fort og effektivt, og når man skal hjem igjen er ofte da man ser at det var smartere med bag enn koffert hvis man vil at flyet skal ta av før avgangstiden. For mange passasjerer tar seg for god tid, og drasser på for mye, og skjønner heller ikke at de andre gjerne vil dra.

Frøken Hermansen elsker Ryanair. Billig. Bra. Rent og pent. Hyggelig kabinpersonale selv om noen mener de er underbetalte. Og de tar henne til London kjapt, greit og effektivt hver eneste gang!

God tur! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar