lørdag 13. juli 2013

Frøken Hermansens lille London-guideFrøken Hermansen har vært i London flere ganger, og vil gjerne dele de erfaringer hun har gjort med de som trenger det. På siste tur hadde hun tre overnattinger i London med sin sønn på 14 år, og programmet var som følger:

Lørdag: 
Fly med Ryanair, lande kl 18, ta Stansted Express til Liverpool street, ta t-banen til King's Cross, lete etter Nando's og spise middag der, og til slutt sjekke inn på Tune hotel King's Cross, og legge seg tidlig. 
King's Cross ligger perfekt til og Frøken Hermansen var meget imponert over "billig"-kjeden Tune Hotels der de betalte 1800,- for et dobbeltrom i tre netter. Rommet er ikke så stort, men alt er nytt og fint og rent og pent. Hotellet gir inntrykk av å gi kun rom og at man må betale for alt fra håndklær til wifi, men dette stemmer ikke når man booker gjennom reisebyrå på nettet. Frøken Hermansen booket på Easyclick og da var alt inkludert, også gratis wifi på rommet. Bare noen hundre meter å gå til King's Cross t-bane. 

Utfordringen dag 1: Kjøpe Oystercard for t-banen for voksen, og finne ut hva man skulle kjøpe til barn da Oystercard for barn ikke eksisterer uten at de må ha bilde på. Frøken Hermansen rotet med automaten og kjøpte til slutt et voksen Oystercard til han på 14 fordi hun ikke fant ut hva hun skulle kjøpe, og det var lang kø. 
Nå vet hun at det finnes dagskort for barn som koster 3,5 pund! Ukeskort for barn er heller ikke så dyrt har hun sett på nett i ettertid. Og hun har lært at Oysterkortet når du har brukt opp pengene på det kan fylles opp på nettet hjemme, så det er klart til neste London tur. Ikke kast kortet etter reisen for det koster 5 pund for et nytt. 

Søndag: 

Madame Tussaud's. Ca 20-30 min gåtur fra King's Cross. Ikke så mye spennende å se langs veien, men deilig med en morgentur. Frøken Hermansen hadde booket en pakke på nettet med billetter til både Madame Tussaud og til London Eye, og til Madame Tussaud kunne man også booke klokkeslett. Når man så møter opp til valgt klokkeslett får man gå inn VIP inngangen og kommer rett inn. Det anbefales på det sterkeste for da Frøken Hermansen og hennes sønn ankom kl 10 var det kø med et skilt som fortalte at det var minst to timers ventetid fra der den begynte. Hjelp! Men VIP køen var kjempefin, det var faktisk ingen kø, og i luka innenfor fikk man utdelt billettene til London Eye også. Det var mye folk på museet, kjendisene så ekte ut, vi fant Justin Bieber, men høydepunktet var definitivt 4D filmen. 

Selv om man har fått utdelt billetter til London Eye allerede så må man allikevel i køen for prebooked billetter og veksle dem inn i en annen billett ( skjønner ikke poenget???) men det gikk ganske fort. Det var søndag i høysesong med strålede vær, og det virket som om det var veldig mye folk i kø, men London Eye tar 800 personer på en runde, så ventetiden kan ikke ha vært mer enn en halv time, kanskje bittelitt lenger? Man kan også kjøpe billett til VIP-kø og komme inn fortere, Frøke Hermansen syns ikke det var nødvendig. 
Utsikten var fantastisk! 

Etter London Eye gikk Frøken Hermansen og hennes sønn tilbake over Westminster Bridge, glante på Big Ben og røde busser og skulle til St. James park for å sitte og slappe av litt. Når du går over Westminster Bridge,på høyre side, rett fram mot parken kommer du til et kryss der du ser rett på flere røde telefonkiosker du kan ta bilde av, og rett til høyre på hjørnet bak deg hvis du ikke går over veien ligger The Red Lion pub. Nede er det pub, oppe har de et dining room. Her har de deilig fish & chips og burgere som passer meget godt  for 14-åringer. Lite sted men veldig koselig og veldig engelsk. 

St.James Park ligger mellom Big Ben og Buckingham Palace. Her er det et fint vann i midten med masse fugler, ender og pelikaner, og tamme ekorn som sitter på gjerdet og venter på mat. Her er også et minnesmerke for Prinsesse Diana. Etter at du har slappet av i parken og ledd av ekornene, så kommer du forbi Buckingham palace som er ganske stort. Det går an å komme på den tiden da soldatene har vaktskifte men da er det veldig mye folk der. Det er veldig populært. Gjennom Green Park og noen hundre meter bort til høyre er man på Piccadilly, og kan ta t-banen hjem til King's Cross med Piccadilly Line. 

Hjem og slappe av, så ut og spise italiensk og planlegge shopping dagen etter. 

Mandag: 
Opp og hoppe, frokost på Subway, t-banen til piccadilly for å kjøpe fotballsko på Lillywhites Sønnen på 14 gikk amok der og kjøpte fotballsko og andre sko og masse klær til det ikke var mulig å bære mer hjem, og det ble derfor t-banen tilbake til hotellet uten å besøke noe annet enn en suvenir butikk :-)

Camden Town: Dit MÅ man bare.. for shopping og streetfood og hippie-liv. Her finner man alle rare mennesker som man ikke ser andre steder, og Frøken Hermansens sønn syns også at streetfood konseptet og noen av butikkene var kule, selv om han ikke fikk vannpipa han ønsket seg. Fra King's Cross tok det ca 30 min å gå opp til Camden Town. London er en fin by å gå i :-)

Tirsdag: 
Rask tur til Tower Bridge fordi det ligger nesten ved Liverpool Street. Der har man førsteklasses utsikt til både The Shard som nå er høyeste bygning der borte, og The Gherkin som Frøken Hermansen er skikkelig forelska i.

Stansted Express fra Liverpool Street tilbake til Stansted tar tre kvarter. Hender det lønner seg å kjøpe billetten på nettet. behagelig tog, går ikke kjempefort som Gardermobanen, men man kan få kjøpt drikke og snacks ombord og det er gratis trådløst nett :-) Frøken Hermansen anbefaler ikke å ta buss fra Stansted til London fordi det tar så himla lang tid!

Ryanair Stansted- Rygge, flybuss Rygge-Mortensrud, T-bane Mortensrud-Bogerud. HJEMME! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar