lørdag 14. september 2013

Frøken Hermansen bæder.....

Snille søte nye Facebook-venninne :-D 
Frøken Hermansen har vært på lønningspils i Lillestrøm. Eller rettere sagt lønningsvin. Alt for mye lønningsvin. Eller var det ikke så mye? Hvem vet? Ikke Frøken Solberg i hvert fall.

Frøken Hermansen tok et glass vin eller tre hos Frøken Solberg FØR lønningsvinen. Det ble da de tre glassene som var de eneste hun skulle ha den kvelden, for hun skulle tidlig hjem. Så tok de et glass vin til hos Pikene på Torvet før Frøken Solberg skulle til frisøren for å fikse lønningshåret.

Fine i farta møtte frøknene de andre fra jobben som også hadde fått lønn samme dag. Bestilte en pizza på deling for syns skyld, spiste opp fyllet, pratet med hyggelige kolleger... og tok et glass vin til... og ett til... og ett til... og ettersom Frøken Hermansen skriver dette og begynner å gjøre opp alko-regnskap så ser hun at det kanskje ikke er så rart at det gikk som det gikk.

Videre til pub'en for et glass vin bare liksom for å holde de andre med hyggelig selskap. Og etter det kan ikke Frøken Hermansen huske at hun drakk mer vin.... og konkluderer med at dersom hun gjorde det, men at det er glemt, så trenger man ikke notere det i regnskapet. Det man ikke vet har man ikke vondt av. Bare innimellom. Som i dag, på en totalt bortkastet lørdag der Frøkenen har sett tre filmer på tv, mer enn det siste året til sammen, ikke ryddet huset, ikke trent, drukket 1,5 liter cola, spist en pakke med Trønderfår, og hatt begravelse med bønn for hjernecellene som døde i går.

Frøken Hermansen skrøt på seg å være skikkelig god i biljard etter et par glass vin. Men visste ikke på det tidspunktet at hun hadde drukket MER enn et par glass vin, så hun tror ikke at de to biljardrundene var veldig interessante og utfordrende for han stakkars kollegaen som vant 2-0. Men han vant i hvert fall.

Etterhvert husker Frøken Hermansen at de satt ute, og at hun fikk en brun labrador på fanget som hun ikke vet hvor kom fra, men som kanskje falt ned fra himmelen? Frøken Hermansen elsker hunder. Særlig labradorer. I dette sekund når disse ord skrives er hun bittelitt i tvil om det faktisk var en hund der eller om det var noe hun drømte i natt? Hun kan muligens få det bekreftet av kolleger på mandag, for Frøken Solberg hadde IKKE sett noen hund, da hun ble spurt tidligere i dag. Hmmm....

Deretter gikk det BARE nedover. Hun ble plutselig veldig usikker på om hun måtte tisse eller spy, og gikk på do for å finne det ut. Der gjorde hun ingen av delene, men satt seg på dolokket og sovnet. Om det var ett minutt, fem minutter eller en halvtime, er det ingen som vet... I hvert fall ikke Frøken Hermansen. Hun våknet da kollega Camilla ropte navnet hennes og banket på døra. Da skjønte Frøken Hermansen at det var på tide å dra hjem. Klokka var jo snart 23 og leggetid for lenge siden. Hun kom ut da de andre hadde reist seg og begynt å gå til neste sted, så hun gikk like godt i motsatt retning og ble plukket opp av en snill kollega som skjønte at hvis han ikke viste henne veien til toget så kom hun til å sovne i en busk i Lillestrøm og ikke skjønne helt hvor hun var dagen etter. Frøken Hermansen husker at hun var veldig opptatt av å få kjøpt togbillett, kom seg på toget, deretter t-banen hjemover, og så vrengte magen seg. Skikkelig.  I en hel time... Og hun halvsov med haka på doringen og lurte på hvor mange hjerneceller hun hadde drept. Og håper at flesteparten var fra den delen av hjernen som hun aldri kommer til å bruke allikevel. Hun er usikker på hvor stor prosent et vanlig menneske benytter, men tror det er lite, så det er innmari trist hvis hun drepte hundretusener, kanskje en hel million av de hjernecellene som det faktisk var noe fornuftig i.

Frøken Hermansen har gått tilbake til å være avholdsmenneske i dag. Og for LANG tid framover.
VELDIG lang tid framover.
#NeiTilBilligereAlkohol #JaTilEtLivIEdruelighet #NeiTilLønningspils #JaTilJesusIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar