torsdag 17. oktober 2013

Å kose, kose seg, og ha det koselig...Frøken Hermansen koser seg i kveld. Med pc, tv, en kopp jasminte og ullteppe. 

Fra Wikipedia:
Kose: Gjøre det fint, koselig for noen, kjæle med, kjærtegne
Kose seg: Ha det fint, koselig. 
Koselig: Følelse av å ha det komfortabelt og fint, som tiltaler en følelsesmessig, innebærer ofte kontakt med andre mennesker (sosialt) 

Herregud, som vi koser oss i Norge. Kos Kos Kos, Kos sjokoladepudding, og ingen Kim's, ingen Kos. 
På fredag skal vi kose oss, dere. I helgen skal vi kose oss. Å herregud, bare vent til ferien, DA skal vi kose oss da. Kommer du rett hjem fra jobb, så skal vi kose oss? Kos og kos og koz og klemz. Halleluja! 
Taco, stearinlys, rødvin, musikk. film på tv, pledd, sofa, fritid, kos, kos, kos. 

Uttrykket å kose seg finnes ikke på alle språk, fordi man vet ikke hvordan man gjør det. Det å kose seg er ikke en mulig situasjon for mange som sliter, og for mange som ikke har det så bra som vi har det. Vi velger selv hva vi gjør mesteparten av tiden. Det gjør man ikke alle steder. Man vet ikke hva det betyr å kose seg , for man har aldri gjort det. 

De fleste utenlandske mener at nordmenn er flinke til å kose seg og at det er noe av det som er mest typisk norsk. Å kose seg. Og nordmenn koser seg mer og mer. Det er ikke nok å kose seg på fritiden, i helger, og i ferier. Vi må kose oss hele tiden. Den norske matpakka er ikke bra nok til lunsj lenger, og vi kan ikke ta t-banen i et kvarter uten en kopp kaffe i hånda. Dæven,nå koser vi oss dere. Hver for oss, med kaffekopp, på t-banen, uten å si hei til hverandre. Ok, NOEN drikker kaffe for å våkne. Men mange bare koser seg. 
Vi er VELDIG opptatt av å kose oss. Både med og uten andre mennesker. Og når vi koser oss sammen med andre mennesker er det stort sett med nærmeste familie eller med bestevenner. 
Vi er flinke til å kose oss. I Norge. Med de vi kjenner. Og i utlandet når vi er på fylla. 
Når vi er på fylla i utlandet så hender det vi koser oss med fremmede også. Ingen fyll, ingen kos. 
Typisk norsk :-) 

Så bra det er oktober, tenker Frøken Hermansen. Endelig er sommeren over, endelig er det lov å kose, kose seg, ha det koselig, inne i huset, med stearinlys og ullteppe. Endelig er det lov å stenge seg inne i sin egen kosehule og gi blaffen i alt og alle som vi ikke føler at vi koser oss med. 
Og i morgen er det fredag. Og The Voice på tv. Og Senkveld. 
Kos kos kos. Kos kos kos. Ingen Kims, ingen kos. Men det blir ingen Kims heller, for Frøken Hermansen skal inn i julebordskjolen. Hun skal kose seg med å tenke på kjolen hun ikke har kjøpt enda. For den hun skulle ha på seg klippet hun i to før forrige lønningspils og lagde topp av, og det var så kos! Helt til det ikke var så kos lenger. 

Nå koser vi oss , dere! :-) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar