søndag 27. oktober 2013

Å trenge eller å ønske seg ?

Å trenge: Å ha et absolutt behov for

Å ønske seg: Å håpe på, lengte etter, begjære

Nå når det nærmer seg jul tenker Frøken Hermansen mye på hva hun ønsker seg. 
Frøken Hermansen har nemlig  alt hun trenger. Tak over hodet. En jobb å gå til. Lønn. Mat på bordet. Rent vann. Klær. Helse. En seng å sove i. Et barn. Familie. Venner. Frihet. Frihet til å si og gjøre det hun vil. Det eneste hun vet om som hun faktisk trenger i større grad enn hun har det er sol. Hun har kjærlighet. Avhengig av hvordan man definerer kjærlighet vi man sikkert ha forskjellige meninger om barn, familie og venner kan dekke det samme behovet for kjærlighet som en kjæreste eller ektefelle kan, men skal man sette det på spissen så er det viktig å være elsket av noen. Uansett hvilken relasjon man har. Fysisk og psykisk kontakt med andre mennesker. 

Resten av det hun gjerne vil ha er ting hun ønsker seg. 
Mer penger, nye møbler, masse nye klær, sydentur, nytt kjøkken, nye parfymer, ta lappen, persisk gulvteppe,  ny hårfrisyre, ny Samsung-telefon siden telefonen er knust, flere timer i døgnet til å gjøre alt hun vil, men ikke får tid til i hverdagen, en ekstra fridag i uka, gå ned 15 kilo, kjøpe masse på Ikea, større leilighet, grønnsakshage, og nye kule Nike-sko bare fordi de er så kule. 
Hun ønsker seg også en mann etterhvert. Noen å sovne med, og våkne med, og som hun kan snakke med om alt. Noen som er på hennes planet, og som vil bli med på noen av de rare tingene hun drømmer om å gjøre. Men igjen er det noe hun ønsker seg, og ikke noe som er livsnødvendig. For hun kan både sovne og våkne alene, hun kan snakke med andre, og hun gjør rare ting alene hele tiden. Derfor er det viktig å vite forskjell på å trenge og å ønske seg, for hvis man tror man trenger, så risikerer man å ende opp med feil person fordi man tror man ikke klarer seg alene. Dersom de grunnleggende behovene under " å trenge" er dekket, så overlever man helt fint med en lang ønskeliste selv om man ikke får alt på den. 
Og ved å vite at man ikke TRENGER så ser man klarere hva man ØNSKER seg. Og da kanskje man får noe av det! Så smart! 

Frøken Hermansen har blitt billigere i drift siden hun skjønte forskjellen på å trenge og å ønske seg. De gangene hun ikke har mye penger i lommeboka, så er det veldig praktisk å spørre seg selv: Hallo, Frøken Hermansen, er dette noe du TRENGER, eller bare noe du ønsker deg? MYE penger spart på det. Veldig mye penger faktisk. Og de gangene hun har mer penger i lommeboka, så spør hun seg: Hallo, Frøken Hermansen, er dette noe du TRENGER eller noe du bare ønsker deg? Mye penger spart der også gitt! 

Ønskeliste til jul:
- Beholde helsa
- Beholde hodet
- Å lære seg å bruke tiden til det hun har lyst til å ikke kaste den bort på tull
- Mer dagslys om vinteren
- Å kunne glede noen
- Å være viktig for noen
- Å kunne gi. Det føles bedre å gi enn å få. 
- At alle venner og familie har det bra. Og at andres venner og familie har det bra også
- Sexy nattkjole! Må nok kjøpe den selv. 
- Snø som varer helt til nyttårsaften! 

God jul! <3Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar