onsdag 30. oktober 2013

Frøken Hermansens epler til Halloween


Frøken Hermansen liker ikke Halloween som de kaller det. Hun er i prinsippet i mot alle tradisjoner som prakkes på henne, og som hun ikke vil ha, og som ikke hører hjemme her i hennes hus eller i gamle Norge. Hun kjøper i prinsippet ikke Halloween- pynt, men kunne tenke seg å innføre en Hallo Vin fest for voksne, kanskje fra neste år ? Hun liker heller ikke Valentines day, men når hun er forelsket kan hun godt gi bort gaver alle andre dager hele året. Det er myyyye mer romantisk.

MEN... Frøken Hermansen har barn, og barn ELSKER Halloween. Så de siste 5-6 årene har Frøken Hermansen laget Halloween-epler. Litt fordi det er gøy, og litt fordi hun er så sær at hun vil at barna skal spise noe sunt selv på en godteridag, så hun kamuflerer eplene med sjokolade. Og litt fordi det har blitt en Frøken Hermansen-tradisjon, og hun har ikke så mange tradisjoner som hun har laget selv.

Det man trenger er epler. 2 kilos pose fra Euroshopper er bra, for eplene er ganske små. Så trenger man masse sjokolade, 2-3, kanskje 4 melkesjokoladeplater i hvert fall til 15-20 epler.
Så trenger man trepinner og kakepynt, Og det er alt.

Sjokoladen smeltes i vannbad eller kjele på svak varme , stilkene dras av på eplene. Pinnen stikkes inn i eplet, men ikke helt gjennom. Av erfaring vil Frøken Hermansen si at man ikke bør stikke den tvers gjennom midten av eplet der hvor kjernen er, fordi da sitter den ikke så godt. Deretter dypper man eplet i smeltet sjokolade og ved hjelp av en skje får man dekket hele.

Så drysser man over kakepynt og setter eplene på en stekeplate med plast på med pinnen opp.
Frøken Hermansen pleier å sette brettet ut på verandaen da det av erfaring er litt kaldt rundt Halloween, og når sjokoladen er stivnet så tar hun eplene inn, pakker i plast eller cellofan, og legger dem i kjøleskapet til noen ringer på.

Som nødgodteri i tilfelle det kommer altfor mange barn på døra så popper frøken Hermansen popcorn, og drypper rød konditorfarge på, heller i små poser med sløyfebånd på, og kaller det blodig popcorn.
Enkel og billig løsning!

Nå skal det sies at det ikke bor mange barn i blokka til Frøken Hermansen, så de siste tre årene har det faktisk ikke kommer noen andre enn hennes sønn. Og han har gomlet popcorn, og spist epler i en uke etter Halloween hvert eneste år.

Knask eller knep!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar