lørdag 19. oktober 2013

Ikke lett å være blond...Frøken Hermansen syns ikke alltid det er lett å være blond, og å snakke så mye før man tenker.
Hun syns det er vanskelig å kombinere det å være blond og korttenkt med det å være intelligent og smart og veltalende på flere språk, slik hun også er noen ganger. 

Det er ikke alle som oppdager at hun er så blond, for hun klarer å kamuflere det når hun må, men hennes sønn på 14 lider noen ganger. Spesielt når de snakker om fotball. Og Frøken Hermansen ikke kan navnet på noen, men vet hvem som er blond, eller kjekk, eller har pen dame, eller har fått barn. Og han vil ikke snakke om noe av det, men se hva som skjer i kampen i steden for. Eller når de snakker om mannejobber i huset. Eller om andre ting Frøken Hermansen ikke kan. Og det er mange ting det. 

Da de skulle se på film og Frøken Hermansen sa de måtte se den på pc'en selv om skjermen er liten, ble hun så glad at hun klappet i hendene da han koblet pc'en til 50 tommers smart tv-en med en HDMI kabel. Han så dumt på henne... -Herregud mamma, vær så snill. Du VISSTE at du kunne koble laptop'en til tven og bruke tven som skjerm?? -eeehhhh... nei..... ( burde sannsynligvis visst det)

De skal pusse opp badet og har kjøpt inn alt som trengs, og Frøken Hermansen var litt bekymret for det nye toalettet som står på verandaen. -Skal vi ta det inn? spurte hun sin sønn. -tenk om det begynner å regne.. Blikket til han på 14 da han ser på henne og sier: Jeg tror kanskje du burde kjøpe en annen do hvis du har kjøpt en som ikke tåler vann! Han ristet oppgitt på hodet. 

Frøken Hermansen som demonterer avløpet til kjøkkenvasken og ikke husker hvordan det så ut, og må gå til naboen og ringe på, med kamera, og ta bilde inne i skapet deres så hun kan prøve å sette alt sammen så det ser likt ut. Det gikk nesten greit det også. Men bare nesten.

Overraskelsen da hun skal feste et lite lokk på støvsugerslangen og den starter av seg selv. -Jøss! støvsugeren startet bare av at jeg satte på det lokket... Så du det? Hehehe.... -Mamma!( oppgitt 14-åring).. Det var jeg som satt i støpselet.... Flytt deg så jeg får støvsuget da. Og IKKE skriv det på Facebook, for da blir jeg flau over at du er mora mi. 

Frøken Hermansen lurer på om det muligens er verre for hennes sønn at hun er så blond, enn det er for henne selv? Og når ble han på 14 så smart egentlig? Hvem har han lært det av? Har han alltid vært smart? For det kan i hvert fall ikke komme av det han spiser. Eller hvor mye lekser han gjør. Mulig det kommer fra farssiden?
Kanskje han bare ble født smart og at det hadde hoppet over en generasjon eller to? Det hender vel det også. Hmmm....
Nå er han 14 og kan i hvert fall brukes til noe.
Hva Frøken Hermansen kan brukes til er vel heller usikkert :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar