mandag 28. oktober 2013

Tres cervezas = un idiota
Frøken Hermansen var ute på en lørdag kveld. Jøss! Det skjer ikke ofte. I hyggelig selskap med en venninne, og en venninne til som er søsteren til den andre venninna, og den andre venninnas mann som ikke har noe forhold til Frøken Hermansen eller den første venninna, bortsett fra at han er mannen til den andre venninna.
Og stakkars han måtte gå ut med tre frøkner som ikke alltid er så lette å ha kontroll på.

Frøken Hermansen kan ikke blunke, så det var noe av det hun øvde mest på hele kvelden. Til stor fornøyelse for andre, helt til servitøren på Sir Winston lærte henne at hvis hun holdt øyet igjen litt lenger, så gikk det fint. Da klarte hun det endelig. Da slapp hun å ta ut tunga samtidig, eller å vri på hele ansiktet så det så ut som om hun hadde en eller annen slags form for spasmer.  Og så er spørsmålet: Hvorfor må hun kunne blunke, og hvem skal hun gjøre det til?

Frøken Hermansen ville snakke spansk og siden de viste Barcelona-real Madrid på storskjerm var hun SIKKER på at det var noen som snakket spansk der. Og vet ikke hvordan hun fant ut at det var akkurat han som sto ved enden av baren, men han snakket i hvert fall spansk og Frøken Hermansen var så stolt da hun sa "me llamo Mariann" (Jeg heter Mariann) Så husket hun ikke mer spansk, men hennes venninne var raskt ute med å si at " Mi maleta es negro" ( min koffert er svart) og så ble det veldig hyggelig :-D
Frøken Hermansen har gått på spanskkurs i ni uker, og kom ikke på ett eneste ord. Det kan ha noe å gjøre med uno, dos, tres cervezas, eller det at hun bare ikke har gjort leksene sine, eller at hun bare ikke klarer å snakke spansk til en spansktalende person. Hun var frustert. Hun gravde i hjernen etter et hvilket som helst ord på spansk, og kom til slutt på det ene uttrykket som læreren hadde sagt at ikke var så vanlig å si på spansk og som nok kunne høres litt for poetisk ut. "El sol brilla para mi" sa Frk Hermansen til han fra Chile. Solen skinner på meg. Herreminjuledag... Hvor ble det av alt som: Jeg er 38, jeg bor i Oslo, jeg har en sønn, jeg er norsk? Han spurte om hvorfor hun ville lære spansk, og hun svarte med den eneste setningen hun husket: Quiero aprender español para viajar por sudamerica. ( Jeg vil lære spansk fordi jeg vil reise gjennom Søramerika). Det har ikke vært en plan før, men da må man vel si at det må være det nå, for ellers betyr det jo at hun står og lyver til folk.

Mannen ble med bort til bordet til Frk Hermansen, venninne 1 og venninne 2 og mannen til venninne 2, og satte seg sammen med dem. Frøken Hermansen gravde så dypt i hjernen, men den var helt død, Helt blank, det var ingenting spansk der, ingen bevis for at hun var nesten ferdig med første kurs. Så kom det plutselig: Hace frío. ( det er kaldt). Hun syns ikke det var kaldt men hva skulle man si? Han sa han var imponert over hvor mye hun prøvde og hvilken brennende interesse hun hadde for spansk, så da sa hun like godt også at Hace calor ( det er varmt) , llueve ( det regner), nieva ( det snør) og está nublado ( det er overskyet)
Herregud, Frøken Hermansen ruler på español. Hjelp! Han spurte om hvem mannen til venninne 2 hørte til og de forklarte om søstre og mann og venninne 1 og 2 og Frk Hermansen som ikke hørte til noe sted. Muy complicado! sa Frøken Hermansen smørblidt. Stolt som en høne! Så kom hun på den setningen hun hadde sagt flest ganger på spanskkurset, og som forhåpentligvis ingen har merket at hun har sagt om igjen og om igjen. Escucho musica española cada dia. ( Jeg hører på spansk musikk hver dag) Herregud, så imponert han må ha blitt. "Quiero té verde con límon"! ( Jeg vil ha grønn te med sitron) Vil du ha te NÅ? spurte han... Nei takk, svarte hun. Jeg bare snakker spansk..... Stakkars.. Etter en stund da venninne 1 og 2 og mannen hadde gått hjem og Frk Hermansen satt igjen med Señor Chile som snakket mer norsk enn spansk, og syns at Frk Hermansen var veldig koselig, så begynte hun å bli lei av å ikke snakke spansk, og det syntes nok på henne, og han sa at hun kanskje så litt sliten ut, og lurte på om hun skulle hjem snart... hehehe... Frøken Hermansen tok det som et hint og gikk til t-banen helt uten hjelp, og var hjemme før midnatt som vanlig. Alle askepotter bør være hjemme før midnatt for å vente på å bli funnet av drømmeprinsen.

Uno, dos, tres, (eller var det cuatro?) cervezas = un idiota. Det er i hvert fall helt sikkert.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar