lørdag 23. november 2013

Multitasking på en lørdag

Frøken Hermansen kan ikke fatte og begripe at noen noen gang har tid til å kjede seg. At folk sitter hjemme og ikke finner på noe å gjøre er totalt uforståelig. Hun har aldri nok tid, og selv når hun ikke har noe som helst å gjøre så har hun altfor mye å gjøre.

Som i dag. Hun sto opp før 9 for å gå på Rimi for å kjøpe frokost til han på 14 som ikke står opp før nærmere 13. Hun klarte å slå ihjel en hel time på Bogerud-senteret enda det ikke er noe å kjøpe der, og fikk gjort ferdig et par julegaver, og gitt seg selv enda mer å gjøre i dag ved å kjøpe garn. Frøken Hermansen skal nemlig hekle et teppe hun ikke trenger.

Hun hentet en gammel venninne i en pappeske i postluka på Rimi, og skal kose seg med henne i helgen. Venninnen har også ett barn, jobb, sliter med mannfolk, dater noen som er yngre innimellom fordi hun ikke har blitt så gammel som hun tror at hun er, er en håpløs kløne, ganske blond i hodet, med høye ambisjoner og drømmen om veldig selvrealisering, og er bare snill og god. Akkurat som Frøken Hermansen. Frøken Hermansen og Bridget Jones skal dele noen kopper med te i løpet av dagen, og le mye mens Bridget forteller om sine opplevelser og Frøken Hermansen nikker gjenkjennende. Hun syns synd på Bridget når menn ikke forstår henne. For menn forstår ikke Frøken Hermansen heller. Enda hun bare er snill og god og morsom og rar.

Frøken Hermansen har så lite tid og vil gjerne hekle og lese bok og vaske hus på en gang. Hun ser for seg en bok som bare ruller over tv-skjermen i riktig tempo mens hun hekler, og en polsk dame som kan vaske huset for så mye penger hun vil ha, for Frøken Hermansen gjør gode penger på boka hun skal gi ut etterhvert, og på bloggen som får mange mange lesere etterhvert også. Det skal bli så gøy å ha vaskedame, og å kunne lese og hekle samtidig.

Frøken Hermansen har lært at det er verre å spise junkfood om kvelden enn om morgenen fordi man da ikke forbrenner like mye mens man sover. I dag har hun funnet fram smågodt, potetgull og julebrus som Bridget, han på 14, og hun selv skal kose seg med etter frokost. Mens han ser på film. For det har han ikke tid til i kveld, for da skal han på konsert. Så smart. Så trenger hun ikke bruke tid på å spise godteri om kvelden mens hun hekler på det teppet hun ikke trenger, eller vasker huset fordi hun ikke rakk det før, fordi hun måtte hekle og lese Kamilleblad og drikke te, og tenke på julegaver.

Frøken Hermansen multitasker på lørdager. Hun må det for å bli ferdig med både bok, Kamilleblad, vasking, tenking på julegaver, hekling av ting hun ikke trenger, spising av lørdagsgodt, drikking av te og en latte macchiato med mindre sukker fra Tassimo maskinen. Mmmmmmm.....

Uttrykket "å kjede seg" er helt gresk for Frøken Hermansen. Det er jo ikke mulig å kjede seg. Hun har en lang kjede av ting hun må utføre. Å kjede seg? Et kjede? En kjede? Er det rart utlendinger blir forvirra?
Og DER kom hun på at hun må gjøre spansk-lekser også, og helst lære en haug med nye verb.

Get to work, woman!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar