fredag 1. november 2013

Om nestekjølighet...
Det er så mye nestekjølighet i verden, syns Frøken Hermansen.
Alle er så kalde. Ingen bryr seg. Alle er så opptatt av seg selv og sitt og bare sine.
Hun vet ikke hvem alle naboene er, Noen av dem smiler ikke til henne. Noen vil ikke en gang gå inn i heisen i blokka hvis det er noen andre der. Frøken Hermansen liker å være hyggelig mot folk. Hun vet at der hvor hun bor er det ensomme mennesker som bor alene, og hun prøver så godt hun kan å snakke med dem når hun kan. Det er en døv mann i blokka. Han drikker. Han snakker med ansiktet og hendene og peker, og man skjønner hva han sier når han har drukket. Han har et par ganger gitt henne en klem i heisen, og unnskylder seg med at han er full, og Frøken Hermansen tenker at hvis den ene lille klemmen gjør dagen hans litt bedre så vær så god. Men hun kan ikke klemme på alle. Så for å prøve å gjøre noens verden litt bedre vil hun gi julegave til noen hun ikke kjenner. Facebook-gruppa Sammen for Oslo og Akershus samler inn gaver til familier som ikke har noe, og hun vil gi bort en fin gave til en dame, en som er mor, en som kunne vært en venninne, en som ikke har det Frøken Hermansen har hver dag. Hun vil få inn mer nestekjærlighet, og bannlyse nestekjøligheten som sprer seg overalt.

Jo mer sosiale vi blir på pc, telefon og nettbrett, jo mindre sosiale blir vi i verden.
En fordel med å ha venner på nett er blant annet at man skjermer seg litt for smitte, i for eksempel influensaperioden hver vinter. Men unngår omgangssyke hvis man ikke går ut av huset man bor i, og man trenger ikke så mye uteklær. Men man slipper også å få en klem fra noen som bryr seg, å ha det koselig med noen, eller å sitte i samme rom som noen og le av noe til man ligger og vrir seg på gulvet.

Det finnes ikke BARE nestekjølighet i verden. Det finnes litt nestekjærlighet også.
En bussjåfør som kjører skolebuss i USA kjørte forbi en dame som sto på utsiden av en bro og skulle hoppe ned på motorveien. Han stoppet bussen, gikk rolig ut, snakket med henne, tok henne rundt skuldrene og fikk henne over på riktig side. Men det han gjorde etterpå var det som rørte Frøken Hermansen. han satt seg rett ned på bakken utenfor bussen ved siden av henne, hørte på historien hennes og var der for henne. Han ga blaffen i at alle skoleelevene satt i bussen og ventet. Han var der for noen som trengte ham akkurat da.

Nestekjærlighet er å være der for noen som trenger deg. Og å ha noen der når man trenger noen.
Nestekjølighet er akkurat det motsatte. Et stygt ord, syns Frøken Hermansen.
Derfor fjerner hun det fra sitt vokabular fra og med akkurat nå.
Sånn at nestekjærligheten får myyyyye større plass <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar