lørdag 28. desember 2013

Frøken Hermansens mus

Frøken Hermansen har fått seg mus. På t-bane stasjonen. Bak en liten mur. Tidlig på morran.
Det var først i forrige uke rundt 07.35 at musa svirret rundt og så ut som om den lette etter noe. Mat kanskje. Den løp fram og tilbake på muren, og så bak busken, og så ned i et hull. Og så var den borte.
I går morges rundt kl 08.20 var Frøken Hermansen der igjen og så etter mus på vei til jobb.
Og der satt den. På muren. Og ventet på henne. Helt stille og så på henne med pene brune øyne. Som om den ville fortelle noe. Eller kanskje ta sats og hoppe på Frøken Hermansen og rive ut øynene hennes. Hun var ikke helt sikker. Den satt der lenge og stirret. Frøken Hermansen gikk nærmere for å prøve å ta bilde. Det var en fin mus. Søt og myk. Ikke en sånn liten spissmus som ligger død i snøen, men en riktig fin og søt liten mus var det. Frøken Hermansen ble lei seg fordi hun ikke hadde noe mat til den men sa: Hei ! med sin hyggeligste musestemme. Den løp fort ned bak muren og gjemte seg, så bare hodet stakk fram under en grein. Frøken Hermansen har bestemt seg for å kjøpe litt musefor og gi den neste gang. Kan jo hende den har familie nedi der. Eller ingen familie i det hele tatt, og er helt ensom.

Frøken Hermansen liker musa si. Den er fin og myk og hårete. Hun har ikke noe navn på den enda. Men finner nok på noe når hun blir bedre kjent med den.

Når katten er borte danser musa på t-bane stasjonen :-D


Hadde ikke bilde av musa, men her er en hest :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar