torsdag 26. desember 2013

Shoppestopp 2014Frøken Hermansen shopper ikke så mye. Tror hun. Hun er ekspert i å shoppe på nett men haaaater å gå i butikker fordi det tar så laaang tid, og koster så myyyye penger. Og hun trenger ingenting. Derfor handler hun på nett i stedet for. Og har derfor et helt skap med klær som ikke passer. Som var for mye jobb å returnere, og ofte også kostet mye å sende tilbake i tillegg. Og klærne skal jo passe en dag! Hun handler også på Groupon, men bare når det er ting hun trenger. Eller skal gi bort til noen, Hun har ikke hundre par sko, og ikke walk-in closet. Det er jo ikke så lett heller i en leilighet på 57 kvm, å ha walk-in closet. Det blir hele leiligheten liksom. Fotballfruen Caroline Berg Eriksen har walk-in closet som er større enn Frøken Hermansens leilighet, for det har hun sett på tv.

Frøken Hermansen har lyst til å ha shoppestopp i 2014. Med unntak av ting man MÅ ha, som sko og vinterjakke og ting hun evt finner ut at hun ikke har i det hele tatt, i tillegg til gaver og ting som forventes at man handler, så vil hun ikke kjøpe noe til seg selv. Oi! Det var skummelt å si høyt. Ett år er langt.
Men klesskapet er også stort og inneholder masse som hun sjelden ser.
Fordi det ikke passer. Og målet for 2014 blir å ikke kjøpe noe nytt men å få alt det fine ubrukte som henger i skapet til å passe! Tenk det! Tenk så stolt hun skal bli.

Frøken Hermansen har lest at planeten vi bor på kommer til å kollapse av det høye forbruket man har i den vestlige verden, og så mange kilo søppel som kastes hvert år. Det var i gjennomsnitt veldig mange kilo hun ikke husker nummeret på, men det var MYE. Derfor anbefales det å drive med gjenbruk, og å kjøpe kvalitet sjelden, i stedet for å kjøpe rælamøkk ( nytt ord?) ofte. En t-skjorte på salg til 29,90 fra H&M som blir skeiv etter første vask, er rælamøkk. Mens den ene blusen Frøken Hermansen kjøpte som kostet  mye mye mer og som ingen har fått sett enda fordi den ikke passer, er kvalitet.. som kan brukes i mange år. Den har allerede hengt i skapet i mange år faktisk. Og er like fin. Muligens fordi den aldri er brukt.

Frøken Hermansen har ryddet i klær og treningsklær og skjerf og sjal,  og innsett at hun ikke trenger noe som helst i 2014 tror hun. Hun trenger bare en kropp som må tilpasses klærne, og har begynt i dag. Og er så sulten nå på kvelden etter dag 1 at hun er sjeleglad for at hun ikke har potetgull med dip. For da hadde hun spist det.

Shoppestopp 2014. Hvert kjøp skal tenkes på på forhånd. Trenger jeg dette? Eller er det bare noe jeg har lyst på? Og alle kjøp av rælamøkk man bare har lyst på skal droppes.

Handelsstanden får ikke pengene mine i 2014, tenker hun. For de skal jeg ha selv nemlig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar