fredag 14. februar 2014

De 10 bud


Frøken Hermansen elsker de 10 bud, og er stadig like overrasket over hvor aktuelle de alltid er.
Men hun ser i 2014 at det kan være behov for å modernisere dem litt. Hun har tenkt mye på hvordan hun kan hjelpe menneskeheten til å se klarere, og å handle riktigere.

1. Du skal ikke ha andre guder enn meg. Denne Guden heter for mange i 2014 Justin Bieber eller Ronaldo eller Messi. For de som er kristne så er det også lurt å holde seg til bare en Gud enda. Ellers kan det bli litt kluss i systemet.

2. Du skal ikke misbruke Guds navn. Eller andres navn. Hverken på Facebook eller Twitter eller Snapchat.

3. Du skal holde hviledagen hellig. JA. Søndagen er til å sove lenge, gå på tur, gå på ski, gå i kirken. Den er IKKE til å handle i butikker selv om politikerne gjerne vil dette, uansett hvor høy prosent av befolkningen som følger de 10 bud og vil hvile hver søndag.

4. Du skal hedre din far og din mor. Farsdag, morsdag, bursdag, hver dag. Din mor og far har faktisk skapt den fantastiske personen du er. Og heldigvis er mange av oss skapt i et øyeblikk som var fylt med kjærlighet og lidenskap. Og du var den cella som svømte fortest. Vær stolt av det. Og takk din far og mor for at du fikk sjansen.

5.Du skal ikke slå i hjel. Ikke mennesker. Ikke dyr, og du skal heller ikke voldta, eller knivstikke, eller skyte noen. Hva med mygg? Gjelder det ALLE skapninger eller bare noen få?

6.Du skal ikke bryte ut av ekteskapet. Før du kommer så langt, så sørg for at du gifter deg med en du faktisk har lyst til å tilbringe livet med. Og så skal du ikke bryte ut, uansett hvor mange fine damer eller sexy menn du finner på Facebook eller på de hemmelige date-profilene dine. Gresset er ikke grønnere på andre siden av gjerdet. Glem det!

7- Du skal ikke stjele! Ikke andres sykler eller penger eller post eller identitet. Du skal heller ikke gjemme alle syklene i en haug i skogen til politiet finner dem, eller stjele noens jakke på gata så de blir gående å fryse! Eller bæsje i andres båter.

8.Du skal ikke tale usant om din neste. Altså skal du ikke bli politiker, ei heller journalist for Se og Hør. Du skal heller ikke bli sladrekjerring i blokka.

9. Du skal ikke begjære din nestes eiendom. Slutt å sikle på designmøbler og biler og alt din neste har som du ikke kommer til å få. Særlig hvis de bor i Bærum og du ikke gjør det.

10. Du skal ikke begjære din nestes ektefelle eller hans arbeidsfolk eller andre som hører til hos din neste.
Hverken på facebook eller Twitter eller Match eller Instagram eller Snapchat eller Skype. Du skal faktisk ikke chatte med kona til kompisen din om noe annet enn evt et overraskelsesparty for kompisen, og du skal ikke la noen andre begjære din ektefelles elskede, som er DEG.
MEN... Like viktig i disse tider er å huske å faktisk begjære din egen ektefelle. Elsk, kos. vær glad i, ha respekt for, og lev lykkelig med. Livet er for kort til å begjære noen andre enn den som har deg kjær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar