lørdag 22. februar 2014

De små ting...

I dag skal Frøken Hermansen gjøre alle de små ting. De man ser på i månedsvis uten å gjøre noe med. En løs list eller tre. En flekk som trenger maling. Hull i en vegg som skal sparkles. Et strøk maling på en skapdør. En flekk på sofaen som må skrubbes vekk. Hull i en bukse som må syes. Frøken Hermansen er ekspert på å se på små ting over lang tid uten å fikse dem. Jo eldre hun blir, jo mer ser hun fordelene med å ha en ekte mann i huset som kan fikse manneting fort som hun bruker lang tid på. Og å være ekte kvinne og gjøre kvinneting fort som en mann ikke får til.

Det er ingen grunn til at menn og kvinner skal måtte gjøre akkurat det samme hvis man er gode på forskjellige ting. Kvinner er eksperter i å ikke se alt det mannen egentlig gjør for henne, og å klage over ting han gjør som vi har mast oss til at han skal gjøre selv om vi vet vi gjør det bedre selv.

Den stakkars nybakte pappaen som får beskjed om at han skal skifte bleie og gjør så godt han kan, men får kjeft når han gjør det feil.
Mannen som prøver å bake kake til sin kjære men får kjeft fordi han ikke har ryddet kjøkkenet ordentlig.
Han som vasker bil og skifter dekk og kjører oss dit vi vil, men som får kjeft fordi han har lagt et par sokker på gulvet.
Han som jobber overtid for å forsørge familien, men som blir møtt med syting og klaging fordi han er for lite hjemme.
Han som elsker barna og tar dem med på kino og Mc Donald's og gir dem kvalitetstid med pappa, men som får kjeft fordi de spiste godteri når det ikke var lørdag.
Kvinner er eksperter i å finne feil.

Frøken Hermansen ønsker seg at hennes drømmemann skal få gjøre de tingene han er flink til og å være stolt av det. Så kan hun gjøre tingene hun er flink til og være stolt av det. Og tingene ingen kan, men som må gjøres, de kan han få prøve å gjøre mens hun baker kake til ham,  og beundrer arbeidet hans og sier: Jøss! Så flink du er kjære. Uansett om han er flink eller ikke. For livet går fint uansett.

Og i dag skal hun fikse ting hun egentlig ikke er flink til, men hun gjør så godt hun kan allikevel.

Og så lever man lykkelig alle sine dager :-)3 kommentarer:

 1. Denne traff en sliten, hardtarbeidende småbarnsfar til to rett i hjertet! Takk :)

  SvarSlett
 2. Så bra :-) Det er jo sant at det er så mye man stresser med i hverdagen som bare er bagateller.. :-)
  Du er sikkert en flink hardtarbeidende småbarnspappa :-) Ha en fin dag! :-)

  SvarSlett
 3. Endelig en som har skjønt det :) Hilsen singel 34 ;)

  SvarSlett