tirsdag 4. februar 2014

Djevelen på høyre skulder

Frøken Hermansen har en djevel på høyre skulder som jobber mot henne hver eneste dag. Hun vet at han sitter på høyre skulder fordi det er den veien hun ser når hun ber ham pelle seg langt vekk, men allikevel så nekter han å flytte seg, og sitter der og hvisker inn i underbevisstheten og prøver å styre tankene hennes.
Uansett hvor sterk hun er, så vet han AKKURAT når hun har det ene lille svake øyeblikket, og han setter alle kluter til så hun SKAL miste kontrollen. Men hun VIL ikke miste kontrollen.

Hun har vært på Indiska i dag. 70% på rød pris. Oi oi oi! Og Frøken Hermansen har shoppestopp og ikke lov til å kjøpe noe som helst hun ikke trenger i 2014. Selv om det koster bare 4,50. Øynene hennes, hendene, armene, ALT ble trukket mot turkise lyslykter, duftlys, fantastiske juletrekuler, tekoppene hun hadde lyst på til og med da de var til full pris, og noen gardiner som hadde matchet både sofa og stue perfekt og som kostet 39 kr per gardin. Samt skjerf, luer, votter, vesker og en helt fantastisk mintgrønn globus som ville lyst opp i stua, men som hun absolutt ikke trenger. Djevelen snek seg godt inn i hodet og hvisket alle mulige ting som: Du har jo ikke kjøpt bursdagsgave til deg selv! Det er jo morsdag snart! Du kan jo kjøpe og ha på lager til venninnegave, det er jo faktisk ikke så lenge til jul igjen. Og du kan jo lagre den til neste år og ikke fortelle noen at du kjøpte den, for det er faktisk INGEN som har sagt at du MÅ la være å handle ting du ikke trenger. NEI! NEI! NEI! Jeg skal IKKE ha noe. Frøken Hermansen gikk en gang inn før spanskkurset, pustet dypt inn og ut, og så gikk hun så dum som hun er inn en gang til på vei hjem fra spanskkurset, bare for å se at alt var like billig enda. Fandens djevel av en djevel.

Frøken Hermansen er ikke kjent for å ha mye disiplin og viljestyrke. Heller motsatt. Så når djevelen sitter på høyre skulder når vekkerklokka ringer kl 05.40 og hun skal på trening så er han ekstremt flink til å hviske: Husk at du har litt vondt i halsen. Husk at du ikke har sovet så godt. Du kommer ikke til å orke spanskkurs i kveld hvis du står opp så tidlig, og: Tenk om du får vondt i leggen igjen som du hadde i fjor, og: INGEN vet jo om du var på trening eller ikke. Bare glem det. NEI! NEI! NEI! Jeg SKAL trene. Jeg skal ikke løpe maraton, og jeg skal ikke imponere noen, jeg skal rett og slett løpe for livet. MITT LIV. Ikke djevelen til høyre.

Frøken Hermansen og godteri har alltid vært gode venner. Ingen som kjenner henne er i tvil om det. Så når hun kommer inn på Rimi, skrubbsulten, og ikke har spist middag, så er det hardt å gå forbi bordet med alle smågodtboksene som står MIDT på gulvet og roper 6,90 på tilbud. Hun går fort forbi, men djevelen drar henne tilbake nesten så hun ikke merker det selv, og plutselig stå hun med en papirpose i hånda klar til å fylle den med røde fisker, skolekritt, bringebærsjokolader og Hobby. Da må hun faktisk ta den venstre hånden og klaske til den høyre som djevelen styrer og si: FY! Fy fader for en dritt du er! Men hun klarer å legge posen tilbake, og  ikke kjøpe. Senest i dag.

Frøken Hermansen har kontroll. På alle områder akkurat nå. Djevelen er sint og frustrert og hvisker i øret hennes for å psyke henne ut mange ganger om dagen. Men hun hører ikke. Hun knipser ham bort og banner. Og skal gjøre det uansett hvor mange ganger han prøver seg.

Disiplin, Frøken Hermansen. Kontroll. Disiplin, Fremmedord i hennes ordbok til nå. Men nå vinner hun.
Om det bare er en turkis juletrekule til 4,50 så vant ikke djevelen.
Og han vinner ikke i morgen heller. Og ikke på torsdag.
Frøken Hermansen på salg i London. Den gang det var lov. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar