fredag 19. september 2014

Frøken Hermansen omfavner tiden

Frøken Hermansen er lei av tidsklemmen. Det er en klem som er veldig stressende, og hun er så lei av å lese om folk som er i tidsklemmen og ikke vet hvordan de skal komme seg ut av den. Hun er lei av å føle at man må, må, må, men aldri har tid, fordi man bare driver og tidsklemmer. Hun er lei av  ha hele livet i en timeplan.

Tiden går og går. 
Hun skal begynne å omfavne tiden. Tidsomfavnelse. Mye penere ord der man setter pris på den tiden man har. Man skal omfavne hvert minutt, hver time, hver dag man lever, Kose seg og bruke tiden på det man har lyst til. Tidsomfavnelse, Er ikke det å sette mye mer pris på den tiden man har da? Enn å være i en tidsklem hele tiden der man aldri kan sette seg ned å slappe av uten å tenke på at man må, må, må.8 timer på jobb, helst like mange i senga. Da er det ikke så mange timer igjen da! Og tiden har ikke blitt kortere enn før, Den går ikke fortere enn før. Vi bare misbruker så veldig mye av den, tenker hun. Vi bruker så mye mer tid på andres liv enn på vårt eget. Mer tid på venner langt borte enn de man kjenner best. Mer tid på å se hva andre gjør enn på å gjøre noe selv. Mer tid på å bli underholdt enn på å bruke huet. Det er IKKE fantastiske programmer på tv hele dagen som gjør at vi må ha den på. Vi har bare fått veldig mye lavere krav til hva vi ser på som underholdende. Frøken Hermansen husker at hun hadde mer tid til å hekle og lese bøker, og å gå på besøk før hun fikk smarttelefon, nettbrett og smart-tv. Hun har vært i en tidsklem lenge, og nå som hun også skal bli skikkelig god i salsa, har kjæreste i Drammen, og går på fransk intensivkurs, så strammer tidsklemmen mer og mer og mer. Derfor skal hun løsne grepet og omfavne tiden. Tidsomfavnelse. Leve hjemme i steden for borte. Være offline i steden for online, være ute i steden for inne, og høre på radio i steden for å se på tv.

Tiden går ikke fortere enn før. Vi bare misbruker så veldig mye av den.
Kom deg ut av tidsklemmen og inn i tidsomfavnelsen. Omfavn tiden.Klem folk du er glad i. Før tidsklemmen klemmer deg flat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar