lørdag 2. mai 2015

Om hvordan man krangler riktig...

Frøken Hermansen har sett på ekteskapsråd på Youtube. Hun har aldri kranglet med kjæresten, men hun tenker jo at en dag i framtiden så blir det sikkert et eller annet man blir uenig om selv om man er enig om det meste nå :-) Og da er gode råd for krangling viktig å ha! Hun tror hun gjør mye riktig fra før, men alle har godt av å lære mer :-)

1. Når en diskusjon eller krangel tar seg opp så er det første man skal si til seg selv: Hvordan kan jeg dempe/ stoppe dette NÅ? Gjør alt for at krangelen skal bremses og ikke få en sjanse til å ta seg opp. Det er ikke alltid så lett, men når man tenker på at man oftest har de mest intense kranglene med de man er aller mest glad i, så sett forholdet til den personen høyest, og prøv å BREMSE diskusjonen i stedet for å si alt man egentlig har lyst til å si for å få svart tilbake,

2. IKKE putt inn andre ting, men hold deg til saken. Er det et problem du har som irriterer, eller som du vil ta opp, IKKE bland inn alt mulig annet for å få fram poenget. Ikke dra fram gamle ting for å forsterke det at du mener at du har rett nå. Hold deg til saken og diskuter den ferdig.

3. IKKE snu diskusjonen over på den andre personen for å føle deg bedre selv. Om den du krangler med har gjort noe du mener er galt, IKKE si: Tror du ikke at jeg også kan gjøre sånn? Bla bla bla. Dette gjør du kun for å VINNE over den andre, og for å føle deg viktigere selv. La den andre få svare uten å vri saken over på han eller henne, for det gjør ingenting godt for forholdet.

Brems krangelen, ikke bland inn andre ting enn akkurat det dere diskuterer, og IKKE snu saken rundt for å gjøre den andre mindre og deg selv sterkere.

Den sterkeste er den som klarer å ta opp en sak på en fornuftig måte, diskutere den ferdig, og gå tilbake til normalt.

En feil setning sagt i raseri på to sekunder kan aldri tas tilbake.
Og da kommer man tilbake til rådet om å glemme sine egne behov.

Ikke tenk: Gjør HAN meg lykkelig, og gir HAN meg det jeg trenger?
Tenk: Gjør JEG ham lykkelig, og gir JEG ham det han trenger?


Det er en lykke i livet, 
som ikke kan vendes til lede. 
Det at du gleder en annen, 
det er den eneste glede.

Det er en sorg i verden 
som ingen tårer kan lette
Den at det var for sent 
da du skjønte dette

(Arnulf Øverland)
Lurer på om alle som reiser til Venezia og Paris husker å reise tilbake for å ta vekk låsen,  når det blir slutt med den de elsket, fordi de ikke klarte å krangle riktig? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar