mandag 3. august 2015

Historien om tanna

28.juni
Plutselig vondt i kinnet da Frøken Hermansen satt på toget. Huff! Tanna! Huff! Dyrt!

29.juni
Gikk til tannlegen etter intense smerter om natta. Fant ingenting. Tannlege mente det var ømme kjevemuskler og at Frøken Hermansen trenger biteskinne om natta. Frøken Hermansen nektet og sa at det finnes INGEN som stresser mindre enn henne! Og så ble hun litt i tvil om det kunne være alderen som har gjort at hun har begynt å skjære tenner som hun ikke vet at hun gjør? Masserte ømme kjevemuskler og ventet på at det skulle gå over.

6.juli
Legebesøk da smertene ble verre hele uka. Ikke funnet noe. Mulig antydning til bihulebetennelse som Frøken Hermansen ikke merket noe til. Fikk resept på en penicillinkur hun kunne ta hvis hun følte for det. Hun visste ikke når hun skulle føle for det? Tok masse nesespray og skylte nesa med saltvann og nesehorn. Ingenting som løsnet. Føltes heller tomt der inne.

13.juli
Nytt legebesøk etter intense smerter hele uka, og hovent kinn. En uke ferie bortkastet. Konstatert mellomørebetennelse som Frk Hermansen ikke egentlig kjente noe til. 10 dagers penicillinkur. En ukes sykmelding. Sikkert av medlidenhet fordi tårene rant da legen var nær venstre kinn. Puttet hvitløk i øret og i nesa, olivenolje i øret, og sov med varm klut på kinnet. Hjalp ikke. Øret ble ikke bedre. Hadde egentlig ikke noe problem med øret i det hele tatt. Svelget rå hvitløk i massevis for sikkerthets skyld.

16.juli.
Fikk endelig sove litt om natta. Nakken sluttet å gjøre intenst vondt.

18.juli.
Nytt tannlegebesøk til ny tannlege da Frk Hermansen var sikker på det var tanna! Viste tannlegen hvilken tann det var som gjorde intenst vondt, fant ingenting, bortsett fra litt ising. Penslet med anti-isemiddel. Kunne ikke spise eller drikke noe som var varmt.

19.juli
Ringte legevakt etter å ha ligget på senga med tårer som sprutet. Spurte om det var normalt med så intense smerter etter en uke på penicillin. Det var det ikke. Fått sterke Ibux på resept.

20.juli
Nytt legebesøk. Intenst vondt og Frøken Hermansen viste legen hvor på kinnet det var verst. Fått beskjed om at hun mest sannsynlig hadde fått spyttstein (!) og måtte spise sure ting og drikke mye. Henvist til CT. Begynte å tygge en pose surt smågodt hver dag, og gikk opp 3 kilo på en uke.

22.juli
Tatt CT. Betalt selv da hun ikke orket å vente til dagen etter.

22.juli
Legevakt på Aker. Fant ingenting, men fikk Paralgin Forte, og beskjed om at det dessverre ikke var noe å gjøre med spyttstein. Det må gå over av seg selv. Bør testes for Sjögrens Syndrom hvis det er revmatikere i familien. Da kan man dessverre risikere å få spyttstein mange ganger, men det positive er at man får tyggegummi på blå resept! sa legen og smilte medlidende.

24.juli
Fått beskjed av fastlegen om at det ikke var noe på bildene, og at hun var et mysterium. Frøken Hermansen vil ikke at hennes tåresprutende smerter skal være et mysterium!
Fått resept på ny penicillinkur i tilfelle hun trengte. Henvist til Øre Nese Hals lege.

24.juli
Smertefri og i live!
Fikk time samme dag, Hadde selvfølgelig ikke vondt akkurat da. ØNH-legen sa det var bra hun ikke hadde vondt akkurat da. Frøken Hermansen fikk beskjed om at det ikke var noe i kinnet som var betent akkurat da, at det ikke kunne ha vært spyttstein men mest sannsynligvis da kunne ha vært spyttkjertelbetennelse som nå var over, og at penicillinen mest sannsynlig hadde tatt det. Evt MR hvis det ikke ga seg. Han var snill.

28.juli
Etter mye intense smerter, totalt ødelagt psyke, og mange spørsmål om hvor lenge hun egentlig hadde igjen å leve, bestilte Frk Hermansen oppfølging hos ØNH-legen, fire dager etter at hun var der sist. Han sa at ingenting var betent, og ingenting skulle tilsi at det skulle gjøre SÅ vondt i EN tann, og at Frk Hermansen skulle bestille enda en tannlegetime. Han banket på tennene, og konkluderte med at tann 2.6 sannsynligvis trenger akutt behandling!

29.juli
Tannlege. Og JA! Tanna var infisert, og nerven død. Halleluja! Halvveis rotfylling, to pasienter måtte flyttes til annen tannlege mens Frk Hermansen lå der og gapte. Midlertidig fylling, og beskjed om at : Jeg anbefaler at du tar en smertestillende før bedøvelsen går ut. Tilbake 21.august.

Konklusjon:

Har du vondt i tanna eller kjeven, CRP er normal, ingenting tilsier ørebetennelse eller bihulebetennelse, så IKKE GI DEG hos tannlegen. Det er mye mindre vondt å føde barn enn å ha så vondt i ansiktet! Og å føde barn går himla mye fortere enn 4,5 uker. Og du slipper å gå med widescreen-face i 4,5 uker. Og legene i mellomtiden gir deg diverse diagnoser som det ikke er, og så blir du et mysterium, så du til slutt tror at du bare har noen måneder igjen å leve, og da renner tårene mer av det psykiske enn av den fysiske smerten, og til slutt bruker du ØNH-legen bare til å trøste deg fordi han er hyggelig, i stedet for at han kan behandle folk som trenger det.

Da tok det altså 4,5 uker fra Frk Hermansen fikk vondt i tanna, til kjeven fra halsen til tinningen var helt betent, til hun brukte hele pakker med Voltarol, Paracet, og sterke Ibux,og til slutt Paralgin Forte, til pencillinen faktisk hjalp,til du hadde vært hos 5 leger OG tatt CT, og vært sykmeldt,og til tannlegen trodde på at det faktisk VAR tanna. To forskjellige tannleger vel å merke.

Den helsikens TANNA som Frk Hermansen gikk til tannlegen med FØRSTE DAG hun hadde vondt.

NÅ tar Frøken Hermansen endelig ferie. Med god samvittighet. Og ingen smerter,


Drammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar