tirsdag 8. desember 2015

Gutten ved pianoet

Lørdag 5.desember går Frøken Hermansen gjennom Østbanehallen før hun skal på julebord. Hun går ned rullebåndet, skal egentlig ingenting bortsett fra å gå opp Karl Johan og titte på julegata. Hun legger merke til et piano som står der nede hvor rullebåndet slutter, og en tenåringsgutt med hettegenser og caps som sitter ved det. Like tenåring som hennes egen sønn som IKKE spiller piano. Hun går forbi, videre, legger merke til to andre som står rundt ham, som ser ut som familie. Det er noe rart med at gutten sitter der. Det ser veldig tilfeldig ut. Som om han ikke jobber der. Og ikke er leid inn.

Så begynner han å spille. Frøken Hermansen stopper automatisk og snur seg. Det ER han som spiller. Hun gjør som en nordmann, og går litt videre. Men stopper igjen. Han spiller utrolig bra. OG lyden tar over hele Østbanehallen. Flere snur seg. Hårene reiser seg på ryggen. Som når man ser dommerne på Britan's got talent når de får en total overraskelse. Han der VET hva han gjør. Og akkurat hvilken sang han skal velge. Det er en magisk stemning på Østbanehallen akkurat da.

Frøken Hermansen blir stående og se på julestjerner utenfor blomsterbutikken, slik nordmenn gjør, og kikker forsiktig bort på han som spiller. Som ekte nordmann går hun ikke bort og blir publikum. Det er jo ikke publikum rundt ham. Hun ser i smug. Og så tusler hun videre selv om hun egentlig har lyst til å bli. Hun konkluderer med at han må være noe stort, og får sannsynligvis kjempebra betalt for den opptredenen der.

Et par dager etterpå tenker hun på han ved pianoet, og googler " piano østbanehallen" og får masse treff med en gang på #parkertpiano. Det er satt ut piano i Østbanehallen som hvem som helst kan spille på. Det er faktisk bare å sette seg ned når det er ledig, og begynne å spille. Frøken Hermansen har alltid hatt lyst til å lære å spille piano sånn at hårene reiser seg på andres rygg. Sånn at folk som går forbi stopper og snur seg.

#parkertpiano Det skal komme flere steder. I flere byer.
Hvem er du som spilte der på lørdag? tenker Frøken Hermansen. Hvor har du lært det?

Gå innom. Spill, lytt, støtt opp om dette fantastiske pianoet som bare står der til glede for alle,
Det er ikke så ofte noe settes ut helt gratis til glede for alle som vil bruke det. OG.. klangen i Østbanehallen er  faktisk skikkelig bra! Gratiskonsert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar