søndag 17. januar 2016

Morrabrød

I dag har Frøken Hermansen laget morrabrød, og det smakte så deeeilig.
Det beste med morrabrød er at man tager hvad man haver. Av grove ting. Frøken Hermansen elsker grove ting om morran.

I dag ble det på øyemål, men tror det var sånn ca:

2dl havregryn
2-3 spiseskjeer med "nøttepulver"
(Nøtter og frø kjøres i stavmikser til nesten pulver og lures bl.a i havregrøt til gutter på 16 år)
1 ts bakepulver
2 egg
Litt olje
Fibramel til passe konsistens

Frk Hermansen satte ovnen på 200 grader. Blandet det tørre, hadde i egg og olje og litt Fibramel til slutt så det ble en klissete deig. La på stekebrett med spiseskje og "smurte" utover 4 flate kaker.
Stekte på ca 10-15 min, og så VIPS!
MORRABRØD TIL MORRASULTNE!

Ferdig morrabrød

Morrabrød med Okserull og med Vossafår. Hadde ingen sånn grønn kvast å legge på toppen til pynt, men den tar jo de fleste av før de spiser uansett. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar