Frøken Hermansen bekymrer seg for Norges mannfolk

Frøken Hermansen bekymrer seg for Norges mannfolk. Hun har lest et innlegg der det står at 30% av Norges mannlige befolkning på 40 år er barnløse, og også ofte single. Og til og med oftest ufrivillig. Ja, for menn ønsker seg kone og barn og et sted å høre til. De gjør det! Det er helt sant. Bare et fåtall er barnløse og single når de runder 40 fordi de ønsker det selv.

Så hvorfor er det sånn? Artikkelen forteller at det faktisk kan være sånn at kvinner har blitt for kresne!!! Kvinner har rett og slett for mange menn å velge i etter at man fikk hele verden i fanget på smarttelefonen.  Det holder ikke lenger å ha en jobb, og å ikke være voldelig for å bli valgt som ektemann. Kvinner søker ikke lenger trygghet og sikkerhet, men spenning og en livspartner som forstår oss, og helst på alle plan. Han skal lage mat og vaske klær og ikke smatte. Han skal kunne snakke om alt, inkludert ting han ikke har peiling på, og helst gå på yogatime sammen med oss.
I tillegg skal han skifte dekk, og snekre, og styre familiens aksjer og fond. Han skal være en god elsker, kjøpe blomster, og gjerne skrive dikt eller spille gitar.

Det skal sies at flere og flere kvinner også er single og barnløse etter fylte 40. Er det da også vi som er for kresne, eller har menn også blitt det? Det holder kanskje ikke lenger å være snill, kunne lage mat, vaske klær, oppdra barn, og å ta vare på hjemmet for å være spennende? Har det blitt sånn at sosiale medier har gjort at mange av oss foretrekker de partnerne som gjør seg best på Facebook og Instagram? Har vi blitt en "  vise seg fram"-verden? Eller er vi bare forvirra i likestillingsprosessen, og tror at menn og kvinner må tenke likt, og gjøre de samme tingene for å være verdt like mye? Er det ikke nok å være "normal" lenger? Må man være supermann eller superkvinne? Som føder superbarn? Det at folk ønsker seg barn og familie tyder jo på at singeltilstanden egentlig ikke er selvvalgt.

Frøken Hermansen lurer på om ikke arrangerte ekteskap er det beste for å løse dette problemet her. Alle over 30 som fremdeles er single bør kanskje slås sammen med noen som kan passe. Hvis folk ikke skjønner disse tingene selv, så kanskje man rett og slett trenger hjelp. Frøken Hermansen kan godt hjelpe til. Hun vet om flere potensielle par som ikke skjønner det selv. Da løser man boligkrisa også. Hvorfor skal så veldig mange kvnner og menn fra 25 år og oppover bo i egne hus og leiligheter når man like godt kan bo sammen?

Frøken Hermansen pleier å stirre på menn på t-banen. Menn i alle aldre, alle størrelser og høyder, alle typer klær, med hår, uten hår, med musikk i ørene, uten musikk i ørene, med koner, reiser alene, med barn, uten barn, alle farger på hud, alle farger på hår, menn som ser glade ut, og menn som ser triste ut, unge menn, og eldgamle menn. Konklusjonen er at man ser mye godt i absolutt alle hvis man vil. HVIS MAN VIL så finner man det gode i nesten alle mennesker.

Til alle kresne kvinner: Verden er full av fantastiske single menn som faktisk ser etter deg! Frøken Hermansen kjenner noen av dem! Kan man klare seg med å få de 10 viktigste kriteriene oppfylt i steden for de viktigste 50? MÅ han ha sixpack? MÅ han jobbe med det eller det? MÅ han skjønne akkurat hva du ønsker deg til jul hvis du har det du ønsker deg resten av året? MÅ han være supermann? MÅ han kunne lage smoothie bowls med chia? Eller kan det holde at han er en snill, morsom, forholdsvis oppegående, god ektemann og pappa som gjør så godt han kan? Når du ser deg rundt i dag, ser du ikke egentlig ganske mange som kunne være akkurat det? :-)

Strø om deg med ekte komplimenter, smil, ta sjanser, for det er bedre å angre på ting du gjorde enn ting du IKKE gjorde. Gi folk en sjanse!

Du er din egen lykkes smed. Og selv om ordtaket er gammelt så stemmer faktisk det!





Kommentarer

  1. Du treffer spikeren på hue, gang på gang. Veldig bra skrevet og ikke minst underholdende. Visst så!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :-) Det hender at hjernen funker :-)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Jo, du kan også smøre deg selv!

5 Mins Shaper fra helvete!

På cruise med fine Fjordline !