Sjokkerende ankomst til Norge

Frøken Hermansen har vært i utlandet på en nødvendig reise, og er sjokkert over mottakelsen på Gardermoen i disse coronatider. Hun har reist via et grønt land i Europa til et rødt land utenfor Europa. 

På vei til begge land måtte det fylles ut helseerklæring med info om avreisested og ankomststed, samt adresse og kontaktinfo for neste 14 dager. I tillegg var det febersjekk av reisende som gikk av i det grønne landet, og også av reisende som landet i det røde landet. Det var munnbindkrav på begge fly, og også på flyplassen i det røde landet. 

I området Frøken Hermansen reiste til i det røde landet har det ikke vært tilfeller av corona de siste ukene, og man føler seg derfor veldig trygg. Det brukes også munnbind i butikker og banker og i taxier, og de ansatte på kafeer og restauranter har det også. I tillegg er det god avstand, ofte mer enn meteren som vi er så glade i. 

Alt føltes bare trygt og hyggelig den uka hun var der, mem hun holdt seg unna folkemengder, og begrenset kontakt med alle som ikke var nødvendig å ha kontakt med. 

Så var det hjemreise. Frøken Hermansen hadde lest på nettet om karantene i Norge, og at man helst skal kunne vise til adresse hvor man skal oppholde seg i 10 dager, og hun hadde hørt at man blir nektet adgang på flybuss og tog hvis man skal i karantene. Hun hadde alle dokumenter klare ved landing på Gardermoen, og gikk ut av flyet, forberedt på å bli møtt av kø og ventetid gjennom grensekontrollen. Grensekontroll? Midt i disse coronatider har Norge INGEN grensekontroll. Det var ut av flyet, følge veien gjennom taxfree, hente kofferten og ut. Er det MULIG at Norge ikke har NOEN form for sjekk av hvor folk kommer fra? Ikke for nordmenn og ikke for utlendinger? 

Frøken Hermansen var så sjokkert at hun måtte spørre en politimann, som smilte og svarte at dette er en nasjonal dugnad, og at vi må ta ansvaret selv for å sette oss i karantene. 

Snakk om å ha tillit til folket, og til alle turister!! Hva kommer det av at ingen andre land har tillit til folk på denne måten, og gjør det de kan for å registrere folk og stoppe virus? 

Frøken Hermansen koser seg i karantene, og nyter feriedagene hjemme, men hva med de som ikke har flere feriedager, ikke får betalt karantene, og ikke egentlig føler at de MÅ noe som helst fordi myndighetene ikke en gang vet at de har reist noe sted?

Er det rart at det går som det går akkurat nå? 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Jo, du kan også smøre deg selv!

5 Mins Shaper fra helvete!

På cruise med fine Fjordline !