Dag 2. Sinte pensjonister fra Spania, og pakistanere fra Doha

Frøken Hermansen er våken og blid som ei sol som vanlig. Har spist frokost, de ga henne Troika til dessert fordi det er lørdag, utsikten er grå og ræva, og hun skal se om hun klarer å finne noe å ta bilde av utenfor vinduet i dag. 

I dag blir en spennende dag på karantenehotellet. Det lander 21 fly fra utlandet, og 6 av dem er sinte pensjonister fra Spania og Gran Canaria. Hun er sikker på at journalister venter når de lander, og gjerne vil snakke med de som heller vil på glattcelle enn på karantenehotell. Og hun er ganske sikker på at flesteparten av passasjerene på disse 6 flyene ikke har vært på "nødvendig" reise og dermed har vunnet hotellopphold for egen regning. De 21 flyene i dag vil nok fylle opp alle rom på alle karantenehoteller som allerede er ganske fulle. Hun er villig til å stille rommet sitt til disposisjon til noen som trenger det mer, og som ikke har en leilighet hjemme som man kan være alene i, slik som hun har.  

Frøken Hermansen har ikke leilighet i Spania men en kjekk og snill fotografmann i Egypt, og tenker som så at de som i hvert fall får med seg madammen eller gubben hjem ikke skal klage. Det er mange som har det verre enn dere faktisk. 

Men hun er enig med de sinte pensjonistene. De har et sted å bo og klarer nok fint å holde seg i karantene med test ved ankomst og test på dag 7. Akkurat som hun selv ville klart. Bortsett fra han sinteste pensjonisten kanskje. Som sikkert er uenig i de andre reglene også. Litt bølle.

Så kommer det også sannsynligvis mange pakistanere fra Doha. Og 12% av de som lander derfra har sannsynligvis corona sier statistikken. Og her er det mye som kan diskuteres. Er man for eksempel pakistaner hvis man er født og oppvokst her, har norsk pass, og nesten aldri reiser til Pakistan? Det kan kanskje bli en annen diskusjon. Uansett blir det spennende å se hvor man skal gjøre av alle sammen. Ett tips til de som skal til Clarion. Be om  utsikt til rullebanen, så har du i hvert fall noe å se på. Frøken Hermansen fikk ikke lagt inn romønske før det var for sent, og har lurt på å gå på besøk til den unge somalieren over gangen for å se på utsikten. Han smiler når han åpner døra samtidig som henne når maten blir levert, og er sikkert hyggelig. Kunne vært kompis med Frøken Hermansens sønn og kom med samme fly som henne. 

I dag møter Norge Tyrkia i fotball. Da må det nevnes at Turkish Airlines har blitt et av Frøken Hermansens favoritt flyselskap. Som heldigvis også vil overleve etter pandemien, fordi de har holdt verden i gang gjennom hele tragedien. Flyplassen i Istanbul er også fantastisk med masse masse luft og plass. Helt ny og verdens største da den åpnet. 

God lørdag ❤

 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Jo, du kan også smøre deg selv!

5 Mins Shaper fra helvete!

På cruise med fine Fjordline !