Frøken Hermansens gode råd til Gardermoen/Ullensaker ang. karantenehotell, så man slipper å gjøre det så tungvint


Kjære Gardermoen/Ullensaker. 

Her kommer Frøken Hermansens gode råd til hva dere skal gjøre med passasjerer som skal på karantenehotell. 

Her er hva som ble gjort blant annet i går som hun syns dere IKKE skal gjøre. 

Passkontrollen avgjør om du skal på karantenehotell og sender deg til en vekter der du skal sitte og vente til det er nok folk sammen med deg. Så tar en vekter ca 7 passasjerer ned til ankomsthallen der man blir møtt av 3 vektere som skal ha 2-3 passasjerer hver som man skal vente på koffert sammen med. Det tar sin tid. Da er alle vekterne opptatt, sånn at det ikke kan sendes flere passasjerer ned før disse er ferdige. Så blir man guidet til teststasjon for de som skal på karantenehotell, og deretter sitter man og venter på en stol til det er klart for et visst antall til å gå ut gjennom tollen, og ut for å vente på buss. Der står vekterne og passer på ca 10 personer i det som føles som dager og netter før bussen endelig kommer. Og DA er det om å gjøre å komme seg på først og plassere kofferten, og alle glemte smittevernsregler, for her er folk slitne etter reise, og det er kun regelen Me, Myself and I som gjelder. I tillegg til at det kanskje var litt for mange på samme buss. Så er bussen framme, og her er det også Me, myself and I, og om å gjøre å komme først inn.  De fleste glemte den eldre mannen i rullestol som satt igjen i bussen. 

Resten av historien om innsjekking på karantenehotell kommer i neste innlegg. Nå går vi til til Frøken Hermansens råd til Gardermoen/Ullensaker for det litt håpløse og tidkrevende opplegget inne på flyplassen, som også er ekstremt mye ekstraarbeid for vekterne. 

Passkontrollen avgjør hvem som skal til karantenehotell. Passkontrollen kan derimot ikke se hvem som har corona og ikke. Altså er alle som lander i nøyaktig samme båt til det motsatte er bevist. Som betyr at alle kan gå i samme coronatest-kø, og alle kan bevege seg likt med munnbind og avstand. Passkontrollen skal ha grønne og røde lapper som gis til passasjerene, hvor de skriver passnummer, tlf nummer og navn på. Da kan alle gå til ankomsthallen, hente baggasje, teste seg, og så ETTER tollen kan man dele utgangen i to, etter grønne og røde lapper hvor man selvfølgelig sjekker at navn og passnummer stemmer. Da går den røde køen som er inngjerdet rett bort til utgangen hvor bussen kommer, og der kan det stå et par vektere og kanskje en onkel eller tante politi for de som vil slåss eller krangle om hvorfor de må på hotell. Det var en del av dem. 

Den grønne utgangen er for de som er så heldige å få reise hjem i karantene i steden for på hotell. Frøken Hermansen anbefaler Norges største flyplass å umiddelbart innføre dette systemet, i steden for det rotet som er nå hvor unødvendig mange vektere passer på små grupper med folk, og ikke har tid til annet. 

På forhånd, vær så god for det nye mer effektive systemet. Frøken Hermansen kan godt ta i mot en liten kompensasjon for denne strålende og banebrytende ideen. 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Jo, du kan også smøre deg selv!

5 Mins Shaper fra helvete!

På cruise med fine Fjordline !