Sånn generelt om karantenehotell

Sånn helt ærlig, så kan Frøken Hermansen si at de mest smittefarlige timene hun har hatt de siste par ukene har vært de timene hun brukte fra hun landet på Gardermoen og til hun kom på rommet på karantenehotellet. Bortsett fra kanskje han ene som hostet på flyet. 

Der hun kom fra i utlandet lever folk som vanlig, bortsett fra munnbind og antibac. Helsevesenet har god kapasitet og landet dekker behandling for utlendinger som evt. måtte få corona der. Frøken Hermansen var på nødvendig reise, og har holdt seg unna alle sosiale situasjoner, og fulgt alle smittevernsregler, og munnbind har blitt en del av det daglige antrekket. Flyselskapet Turkish Airlines har filter og all luft i kabinen byttes ut hvert tredje minutt.

Hun har en leilighet i Oslo som hun eier, hvor hun kan være alene, med en skog bak huset der hun kan gå alene hvis hun MÅ ut, og teststasjon fem minutter unna. I stedet for å kunne være der i karantene alene, så måtte hun da bruke to timer fra landing på flyplassen, stå sammen med mange andre potensielle coronaspredere i diverse situasjoner, og innlosjeres på hotell der man både kan gå ut og gå tur, gå i gangene for å hente kaffe og te, og hvor alle de andre potesielt smittede fra utlandet også bor. Hjemme hos Frøken Hermansen bruker hun ingenting av myndighetenes kapasitet. Og hun ville ikke stukket av, gått i butikken eller møtt folk. Kan hende det finnes unnasluntrere, men de fleste som reiser er normale voksne folk som klarer å både lese og forstå hvilke regler som gjelder, og har heller ingen planer om å smitte noen med corona om man skulle være så uheldig å få det selv. 

Frøken Hermansen aksepterer at hun er på hotell de første tre dagene, men skjønner ærlig talt ikke hva man oppnår med det. Hun kan teste seg der hun bor både på dag 3 og 7 uten problem :-) 

Sånn er livet når man har en god grunn for å reise og andre er uenige i at den grunnen er god nok :-) 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Jo, du kan også smøre deg selv!

5 Mins Shaper fra helvete!

På cruise med fine Fjordline !